Breaking news

Zeci de persoane care au votat la referendum, anchetate de procurorii DNA

Scandalul de la referenum i-a amploare națională iar pe fir intră și procurorii DNA. Aceștia au început să audieze sute de persoane din 15 județe din țară.

Parchetul General și DNA și-au dat mâna pentru a audia românii care au votat la referendumul de demitere din 29 iulie 2012.

Procurorii continuă să indimideze românii care au mers la vot în încercarea de a depista fraude masive la vot care să ducă la recuerea voturilor exprimate pe 29 iulie.

Toate aceste anchete survin ca urmare a plângerilor formulate de reprezentanții PDL.

Parchetul va ancheta membri ai comisiilor electorale și cetățeni suspectați de vot multiplu în cazul dosarului fraudelor referendumului pentru demiterea președintelui suspendat, Traian Băsescu. Se vor face verificări pentru a descoperi CNP-urile false, precum și cetățenii care au votat ilegal, de mai multe ori, potrivit dcnews.ro.

Anchete se derulează în județe precum  Olt, Dolj, Gorj, Teleorman și Mehedinți, unde procentul de prezență la vot a fost de peste 50%.

Primarul comunei Dragotești, Vili Pasăre, a declarat  la Antena 3 că cei trei procurori aveau listele electorale subliniate în dreptul anumitor persoane.  Și că el a fost anchetat pe motiv că nu ar fi votat însă a dovetit cu buletinul că a fost prezent la vot.

>