Breaking news

Cea mai frumoasă destinație de vacanță. RAS AL KHAIMAH- preferata turiștilor

Ras Al Khaimah, cel mai nordic dintre cele șapte Emirate, este cunoscut pentru istoria sa bogată, ce dateaza de acum 7.000 de ani, pentru zecile de kilometri de plaje virgine și pentru deșertul sau in culoarea teracotei. Emiratul este acasă pentru cel mai înalt munte din EAU, Jebel Jais, cu inaltimea maxima de 1.934 de metri. De asemenea, aici se află cea mai lungă tiroliană din lume, Jais Flight, ce maroara 2,83 km lungime și un parc de aventură numit Jais Adventure, precum și prima tabără de supraviețuire marca Bear Grylls din regiune.

Emiratul Naturii, cu plaje întinse, deșert în culoarea teracotei și peisaje montane uluitoare Destinația Ras Al Khaimah a fost inclusă în topul “Cele mai frumoase locuri din lume în 2022” a revistei Time și apare pe lista “Cele mai bune destinații de vizitat în 2023” a CNN Travel. Emiratul oferă o experiență de viață autentică, într-un peisaj divers dominat de munți înalți, plaje întinse, păduri de mangrove și deșert roșiatic.Cu peste 7.000 de ani de istorie fascinantă, tradiții și cultură, Ras Al Khaimah promite o experiență autentică și ușor accesibilă în Peninsula Arabică.

LOCALIZARE

Emiratul se află la doar 5 ore de zbor de România și la 45 de minute de condus de la Aeroportul Internațional Dubai, spre nordul peninsulei. Ras Al Khaimah este o destinație cu soare pe tot parcursul anului, ce oferă pe lângă plaje, dune de nisip și oaze verzi fertile, priveliști impresionante ale lanțului muntos Hajar, inclusiv asupra celui mai înalt vârf din EAU, Jebel Jais. Aici, temperaturile sunt cu aproximativ 10 grade mai scăzute decât nivelul mării.

MUNTE

Cel mai înalt munte din UAE – Jebel Jais – este cunoscut ca fiind centrul aventurii din Orientul Mijlociu, oferind numeroase oportunități de drumeție și mountain biking pentru toate nivelurile și vârstele. Muntele găzduiește Jais Adventure Park, o poartă către atracții precum Jais Viewing Deck Park, situat la 1.250 de metri deasupra nivelului mării pentru a vedea răsăritul și apusul soarelui peste lanțul muntos; Jais Flight, cea mai lungă tiroliană din lume; Jais Sky Tour, o serie de șase tiroliene palpitante care se întind pe 5 km și Jais Sledder, cea mai lungă pistă de bob din regiune.

Restaurantul situat la cea mai înaltă altitudine din EMirat – 1484 by Puro – servește un meniu delicios și dispune de o terasă extinsă cu priveliști uimitoare asupra munților Hajar. Lounge-ul de pe acoperiș, The View by 1484, oferă gustări rapide și băuturi cu priveliști la fel de impresionante și poate fi rezervat în mod exclusiv pentru evenimente și adunări private. Bear Grylls Explorers Camp și-a făcut debutul regional pe Jebel Jais ca prima cazare de marca Bear Grylls din lume. Tabăra oferă cursuri de supraviețuire cu durate variabile, punând participanții față în față cu unele dintre cele mai aspre terenuri sălbatice. Aceștia primesc instruire practică și tehnici de supraviețuire extremă. Tabăra dispune, de asemenea, de șaisprezece cabane tip containere, reciclate și durabile, prima cazare marca Bear Grylls din lume, în care oaspeții pot petrece noaptea și încerca munte biking, drumeții și escaladare. Jebel Jais este, de asemenea, gazda celui mai înalt camping din UAE, Camp 1770, ce oferă priveliști montane pitorești – locul perfect de camping când străbateți numeroasele trasee montane ale Emiratului. Vizitatorii au, de asemenea, oportunitatea de a experimenta bucătăria locală din triburile din zonă și a practica meditația și yoga.

DEȘERT

Cei care doresc să experimenteze deșertul unic din Ras Al Khaimah pot vizita rezervația naturală Al Wadi, care găzduiește luxosul resort Ritz Carlton, oferind vile private cu priveliști uluitoare, precum și trasee în deșert pe cămile și călărie la centrul ecvestru Al Wadi, lecții private de tir cu arcul și un spectacol cu șoimi. Vizitatorii care caută o cină decadentă sub stele pot savura experiența Sonara Camp, o experiență de lux, cu divertisment inclus, într-un cadru inedit oferit de deșertul Al Wadi, având turme de oryxi și gazele drept companioni la cină. Călătorii dornici să vadă Ras Al Khaimah de sus pot experimenta noul zbor cu balon cu aer cald al Action Flight, ce oferă o panoramă diferită și spectaculoasă aupra peisajelor naturale ale Emiratului. Plutind deasupra deșertului Al Wadi la răsăritul soarelui, oaspeții se pot minuna de dunele deșertului iluminate artistic, de măreții munți Hajar și de coasta strălucitoare. Iar dacă au noroc pot vedea apariții speciale ale faunei locale.

MARE

Cu o gamă largă de opțiuni de cazare, de la resorturi de plajă ultra-luxoase, cu servicii All Inclusive, gestionate de unele dintre cele mai cunoscute nume din industria ospitalității, până la hoteluri prietenoase pentru familii și accesibile ca tarife – Ras Al Khaimah oferă vizitatorilor săi cea mai bună ofertă de ospitalitate. Hotelurile și resorturile de nivel mondial includ proprietăți precum Waldorf Astoria, Hilton, Rixos, Rotana, Ritz-Carlton, Radisson, precum și cel mai mare resort Hampton by Hilton din lume. Deschis în 2022, InterContinental Mina Al Arab oferă cazare într-un peisaj excepțional și ospitalitate specifică Arabiei moderne, iar Mövenpick Resort Al Marjan Island, situat pe o plajă cu nisip auriu, lungă de 300 de metri, este gazda celui mai mare parc acvatic plutitor din Ras Al Khaimah. În plus, spectacolul de artificii de Anul Nou, care are loc anual la malul mării pe insula Al Marjan, a stabilit recorduri mondiale Guinness în ultimii patru ani, atrăgând vizitatori din întreaga lume.

CULTURĂ

Cu o istorie bogată care se întinde pe parcursul a 7.000 de ani până în Epoca Bronzului, Ras Al Khaimah este presărat cu situri istorice, inclusiv ruine și forturi. Dintre acestea, patru locații – Julfar, Shimal, Al Jazeera Al Hamra și Dhayah – au fost recunoscute de către Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) pe lista sa provizorie a Siturilor de Patrimoniu Global. În același timp, o călătorie captivantă la Suwaidi Pearls, singura fermă de perle din UAE, le oferă oaspeților o privire în industria de perle a Emiratului. Oaspeții pot să călătorească și înapoi în timp la Muzeul Național al lui Ras Al Khaimah.

Evenimente sportive

Emiratul găzduiește un număr tot mai mare de evenimente sportive globale prestigioase, precum Semimaratonul Ras Al Khaimah, cel mai rapid semimaraton din lume care se desfășoară de 16 ediții în emirat, Campionatul de Ciclism din UAE și Turul UAE, care joacă un rol semnificativ în stimularea turismului sportiv în Emirat.

INFORMATII GENERALE

Ras Al Khaimah, cel mai nordic dintre cele șapte Emirate, este cunoscut pentru istoria sa bogată, ce dateaza de acum 7.000 de ani, pentru zecile de kilometri de plaje virgine și pentru deșertul sau in culoarea teracotei. Emiratul este acasă pentru cel mai înalt munte din EAU, Jebel Jais, cu inaltimea maxima de 1.934 de metri. De asemenea, aici se afla cea mai lunga tiroliana din lune, Jais Flight, ce maroara 2,83 km lungime și un parc de aventura numit Jais Adventure, precum și prima tabara de supravietuire marca Bear Grylls din regiune.Restaurantul situat la cea mai mare altitudine din Emirate se aa si el tot aici si se numeste 1484 by Puro. Alte dezvoltări viitoare pe Jebel Jais includ un concept de hotel de lux bazat pe principiile ecoturismului si 35 de kilometri suplimentari de trasee de drumeție.

Emiratul a fost numit Capitala Turismului in 2021 și 2022 de către Consiliul de Cooperare al Golfului, iar în 2021 a primit recunoașterea pentru mediul său sigur, devenind primul emirat certifcat de către Bureau Veritas ca un oraș „sigur” pentru vizitatori, în timpul pandemiei de COVID-19 si primul emirat care a primit stampila “destinatie sigura pentru calatorii”, acordata de catre Consiliul Mondial de Turism (WTTC).

>