Breaking news

Specialiştii recomandă: pompe submersibile pentru construcţii

Cu toţii sperăm într-o îmbunătăţire a vremii pentru a putea da undă verde începerii lucrului pe şantierele patriei. Până atunci însă ne chinuim să îndepărtăm surplusul de apă acumulat în urma ploilor şi a zăpezilor, fie folosind pompe submersibile, fie folosind sisteme de drenare, totul pentru a putea lasă în urmă o suprafaţă netedă, pe care să se poată lucra.

pompe submersibile constructiiPentru şantierele mici, care nu dispun de utilaje foarte mari, sau cărora acestea nu le sunt necesare, echipamentele de tip pompe submersibile sunt foarte la îndemână. Dacă apa este acumulată spre exemplu într-o groapă aflată în incinta şantierului, şi de acolo este necesară îndepărtarea ei, ei bine în acel caz pot fi folosite fără probleme pompe submersibile care, prin intermediul presiunii să poată elimina surplusul de apă.

Acelaşi principiu poate fi aplicat şi în cazul construcţiilor în desfăşurare, şi un exemplu din cele mai interesante îl constituie lucrările de reabilitare a subsolurilor clădirilor. Deoarece apa nu poate fi drenată în afară, acolo va fi un caz clar de utilizare a unor pompe submersibile de cea mai bună calitate de la shop-einstal.ro.

De ce sunt necesare pompe submersibile pentru drenarea apei în cazul subsolurilor?

Subsolurile sunt elemente constructive închise, dispuse în contact direct cu solul. Apa ce se regăseşte în pânză freatică are tendinţa de a se infiltra în interiorul structurii pereţilor, şi nicidecum de a-i ocoli. În acelaşi ton, apă existenţa în interiorul unui subsol nu poate fi drenată, tocmai pentru motivul că pereţii acestuia vor fi avea dispuşi de jur împrejur pereţii substratului, ai pământului în care este ancorată clădirea. Tocmai de aceea, în momentul în care avem de-a face cu acumularea de apă în interiorul unui subsol, cea mai bună soluţie este utilizarea unei pompe submersibile, ce poate fi aleasă în funcţie de debit, volum de apă şi dimensiunile spaţiului ce necesită a fi curăţat.

Contrar credinţei populare, care spune faptul că aceste pompe submersibile pot fi utilizate numai pentru a evacua apa din interiorul unei incinte, ei bine ar fi bine de reţinut faptul că aceste utilaje pot fi folosite în egală măsură pentru captarea acesteia. Dacă îţi construieşti o nouă locuinţa, şi te afli într-o zona în care apa nu este prezenţa, sau dacă doar faci anumite ajustări sau modificări în ceea ce priveşte vechea locuinţa, la nivel de mărire a instalaţiilor, atunci aceste pompe submersibile îţi oferă un real ajutor.

Cum funcţionează aceste pompe submersibile pentru captarea apei?

Principiul de funcţionare foloseşte o anumită presiune, presiune prin care apă este împinsă la suprafaţă, ulterior trecerii printr-un ciclu de centrifugare. Tipurile de pompe submersibile alese în funcţie de considerentele tehnologice vor fi amplasate în apă, după ce în prealabil s-a săpat în căutarea pânzei de apă freatică. O dată împinsă prin conducta, apă va ieşi la suprafaţă şi va avea capacitatea de a alimenta locuinţa, fără alte griji sau costuri suplimentare.

Dacă tot am ajuns la acest capitol ce ţine de partea financiară a problemei, vă veţi bucură să aflaţi faptul că cele mai mici preţuri la pompe submersibile pot fi întâlnite pe site-ul www.shop-einstal.ro. De asemenea, tot aici vor fi găsite şi accesoriile şi piesele de schimb necesare în cazul uzurii normale a utilzajului, astfel încât chiar şi cei mai pretenţioşi şi prevăzători dintre clienţi să se poată pregăti din timp. În rest, alte costuri nu ar mai trebui să apară, în afară desigur, de costurile ce ţin de utilizarea energiei electrice necesare funcţionarii acestor pompe submersibile.

Aşadar, în ceea ce priveşte construcţiile, utilizarea de pompe submersibile pare a fi în totalitate justificată, iar specialiştii ne îndeamnă să folosim aceste echipamente atunci când avem nevoie. Chiar dacă pare a fi o investiţie destul de mare în stare incipientă, va veţi bucură cu adevărat de beneficiile acestor produse, dar şi de faptul că prin folosirea lor acestea nu vor necesită costuri ulterioare.

Rămâne la alegerea fiecăruia ce fel de pompe submersibile doreşte să îşi achiziţioneze. Fireşte, o casă mare, sau un şantier întins, vor necesită pompe submersibile mai mari, cu putere mai mare, sau chiar în număr mai mare, în vreme ce locuinţele mici, sau şantierele mici nu vor avea pretenţia folosirii unor pompe submersibile ce utilizează presiuni mari şi nici care să aibă dimensiuni nejustificate comparativ cu dimensiunea lucrării în sine.

Specialiştii shop-einstal.ro va pot ajută în luarea unei decizii, standu-va la dispoziţie cu cele mai bune sfaturi tehnice şi cele mai bune produse, dar şi cu preţuri pe măsură. Să dăm atunci frâu liber imaginaţiei şi undă verde construcţiilor şi amenajărilor, şi să uităm de apă în exces sau de absenţa ei.

>