Breaking news

Iuliana Tudor, numită Ambasador al Crucii Roșii Române

Duminică, 23 septembrie, Studioul 3 al TVR a fost gazda celei de-a V-a Gale a Crucii Roşii Române. În cadrul acestei ediţii, Mihaela Geoană, Preşedintele Crucii Roşii Române a anunţat şi primul ambasador al CRR: Iuliana Tudor.

Gala Crucii Roşii Române a fost precedată de patru emisiuni care i-au introdus pe telespectatori în povestea celor 136 de ani de activitate.

Emisiunile au fost difuzate de TVR 1 în intervalul orar 14.30 – 18.30. Prin aceste emisiuni, telespectatorii şi-au reamintit că, printre semnatarii actului de înfiinţare a Crucii Roşii Române, se regăsesc personalitati precum Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr.G. Cantacuzino si Dr. Carol Davila, însă primul preşedinte al CRR a fost Prinţul Dimitrie Ghica. Crucea Roşie Română protejează demnitatea umană şi schimbă în bine vieţile a milioane de români. La emisiunile care au anticipat Gala, s-au prezentat cele mai importante proiecte ale CRR, personalităţi care s-au implicat în activitatea acestei organizaţii, dar şi poveşti de viaţă pe care voluntarii de Cruce Roşie le-au schimbat în bine.

Gala Crucii Roşii a început la 21.30 şi a fost transmisă în direct pe TVR 1 şi TVR Internaţional. Anul acesta, s-a iniţiat un nou proiect: „Puncte de prim ajutor în zone izolate”.

Proiectul se adresează comunităţilor izolate din mediul rural care nu dispun de servicii medicale permanente, iar serviciul de ambulanță se află la distanță.

În aceste sate izolate, în cazul producerii unui accident sau acutizării unei boli cronice, au loc foarte multe tragedii până la sosirea ambulanței.

Crucea Rosie Romană își propune să vină în sprijinul acestor comunități prin instruirea unei familii în fiecare zonă izolată, care să  acorde primul ajutor de bază. Familia instruită care va fi dotată cu o trusă de prim ajutor, va avea rolul de a va veni în sprijinul rezolvării urgențelor minore și va preveni agravarea situației în cazul unor urgențe care necesită asistență medicală.

Astfel, se va reduce numarul persoanelor care își pierd viața din cauză că nu s-a intervenit la timp în zonele izolate. Diplomele pe care voluntarii de Cruce Roşie le vor primi în urma stagiilor de pregătire sunt recunoscute la nivel european.

Efortul financiar pentru implementarea acestui proiect pilot în 41 de localități izolate din ţară aproximativ 100.000 euro. Evenimentul Gala Crucea Roşie din 23 septembrie 2012 are ca scop colectarea acestor fonduri prin donaţii în bani din partea diferitelor companii şi colectă de fonduri prin apeluri telefonice şi sms-uri cu valoare.

Gala Crucii Roşii Române a cuprins momente care i-au invitat pe români să facă donaţii în intervalul 15 septembrie – 17 octombrie, prin SMS la 8834 în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote, valoarea unui SMS fiind de 2 euro, dar şi prin apeluri la numerele 0900.900.550 (5 euro) şi 0900.900.552 (2 euro) în reţeaua Romtelecom.

Gala a avut, deasemenea, şi intervenţii ale unor personalităţi-formatori de opinie: Mihaela Geoană, Raed Arafat, Margareta Pâslaru, Monica Anghel, Eduard Novak, Nicolae Furdui Iancu, Sofia Vicoveanca, Monica Anghel, Maria Radu, Alinka şi Nick Kamarera, Liviu Hodor şi Mona.

Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii: „Ceea ce face Crucea Roşie este un demers necesar pentru o societate civilizată”

La sfârşitul serii s-au strâns 15.000 de euro din donaţiile prin sms şi apel Romtelecom. Se adaugă şi donaţiile din partea partenerilor şi a câtorva firme… aproximativ 20.ooo de euro.

>