Breaking news

DNA îi cere Elenei Udrea să plătească o cauțiune de 5 miliarde de lei ca să o lase liberă

Procurorii DNA îi cer Elenei Udrea fabuloasa sumă de 5 miliarde de lei vechi pentru a o lăsa în libertate. Udrea a spus că nu are cum să achite această cauțiune în cinci zile așa cum a cerut procurorul.

elena udrea - dna - baniElena Udrea a făcut vineri seară, declarații incendiare la ieșire din sediul DNA, unde a venit a doua oară în doar câteva ore. După ce dimineață a cerut revocarea procurorului de caz iar cererea i-a fost respinsă, Udrea a revenit la DNA unde a fost audiată și i s-au adus la cunoștință învinuirile în dosarul în care este acuzată că a luat mită 5 milioane de dolari.

Ca să nu ii dea un nou control judiciar, procurorul i-a cerut lui Udrea o cauțiune de 5 miliarde de lei vechi.

Eu nu înțeleg de ce trebuie să plătesc eu o cauțiune de 5 milioane de lei pentru niște bani cheltuiți în campania electorală din 2012. Voi sesiza toate organismele internaționale și ambasadele, pentru că este incredibil cum dna linșează un lider politic. este o vânătoare a Elenei Udrea. Toate bunurile mele au fost sechestrate de DNA. Nu înțeleg de ce nu m-au legat că am înțeles că mi-au pregătit deja celula. Dacă nu plătesc cauțiunea vor pregăti o măsură mai gravă în ceea ce mă privește. Am dat detalii la procuror despre cum au ajuns banii de la domnul Buzoianu la campania electorală a PDL, și pe mine mă acuză de complicitate la abuz în serviciu. Eu am spus tot ce știam despre aceste spețe, dar nu a contat, pe alții nici măcar nu îi cheamă, pe procuror îl interesează doar să o aresteze pe Udrea, punct”, a spus Elena Udrea la ieșirea de la DNA.

Direcția Națională Anticorupție spune într-un comunicat de presă faptul că: Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Camerei Deputaților, la data de 28 octombrie 2015, a cererilor transmise de D.N.A (cerere de încuviințare a urmării penale, de reținere și de arestare preventivă), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune (5.000.000 lei) față de inculpata UDREA ELENA GABRIELA, în prezent deputat în Parlamentul României, care a îndeplinit, succesiv, în perioada decembrie 2008 – februarie 2012, funcțiile de ministru al Turismului, ministru interimar al Mediului și ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului. Inculpatei Udrea Elena Gabriela i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. De asemenea, inculpata Udrea Elena Gabriela va depune o cauțiune în valoare de 5.000.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatei la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective, în favoarea Direcției Naționale Anticorupție. Inculpatei Udrea Elena Gabriela i se atrage atenția că nedepunerea cauțiunii atrage înlocuirea măsurii cu alta mai gravă. 

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata Udrea Elena Gabriela trebuie să respecte următoarele obligații:
a)să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemată,
b)să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
c)să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d)să nu părăsească municipiul București, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului,
e)să nu se apropie de ceilalți participanți la comiterea infracțiunii și martori și să nu comunice cu aceștia, direct sau indirect, pe nicio cale.

>