Breaking news

Bercea Mondial și fiica lui, au reluat la DNA, acuzaţiile la adresa lui Kovesi şi Stanciu

Bercea Mondial și Izaura Anghel au fost aduși joi, la sediul DNA București pentru a da declarații cu privire la presupusa mită primită de Kovesi si Livia Stanciu de la familia interlopului.

livia stanciu si kovesi - baniProcurorii DNA le-au luat separat declaraţii lui Sandu Anghel şi fiicei sale, Izaura Anghel. Ambii au spus anchetatorilor că atât Kovesi cât și Livia Stanciu, șefa Înaltei Curți, au primit bani pentru a-l scăpa pe interlop din închisoare.

Bercea Mondial a spus că ar avea aceste informaţii de la fiul său, Florin Anghel, care la rândul său le-ar avea de la Mircea Băsescu, fără a putea preciza însă nivelul acestor sume.

Bercea Mondial a mai spus anchetatorilor că fostul primar din Slatina ar fi dat “bani cu duiumul” lui Vasile Blaga pentru ca demnitarul să-l ţină în funcţie, acuzaţie pe care a mai lansat-o la precedenta audiere la DNA şi negată la acel moment de Blaga.

Joi, la audieri la DNA au fost aduși și Mircea Băsescu, Marian Căpățână și Florin Anghel, pentru a da declarați în dosarul de șantaj și trafic de influență și pentru a li se aduce la cunoștință faptul că se va cere o expertiză care să autentifice imaginile filmate de membrii familiei Anghel.

Avocatul familiei Anghel, Pavel Abraham a adus la DNA una din cele trei cravate spion, cu care Florin Anghel l-a filmat pe Mircea Băsescu în timp ce discuta cu el despre eliberarea din închisoare a lui Sandu Anghel.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână nu au fost confruntați cu membrii familiei Anghel, care de altfel au interdicție de a se apropia ce cei doi, arestați pentru trafic de influență și luare de mită.

Tot joi, Tribunalul Constanța a decis ca Izaura şi Grinică Anghel, fiica şi fiul cel mic ai lui Bercea Mondial, să fie cercetaţi în continuare sub control judiciar.

Magistraţii Tribunalui Constanţa au decis, joi, în Camera de Consiliu, ca Izaura Anghel şi Grinică-Ion Anghel, fiica şi fiul cel mic ai lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, să rămână sub control judiciar.

Judecătorii au dispus interdicţia de a părăsi ţara în cazul femeii, care până acum nu avea voie să părăsească localitatea. În cazul lui Grinică, magistraţii au stabilit obligaţia ca acesta să nu depăşească limita teritorială a oraşului Drăgăneşti Olt, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei.

În cazul lui Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, judecătorii au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive, pe care au menţinut-o, respingând ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar. Decizia magistraţilor, pronunţată în Camera de Consiliu, nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Mircea Băsescu nu a vrut să dea nicio declarație la DNA şi nici nu a fost confruntat cu familia Anghel. Azi, Mircea Băsescu află dacă va fi eliberat sau va sta în continuare după gratii. Curtea de Apel București judecă azi recursul la decizia Tribunalului București, privind încuviințarea arestării preventive a fratelui Președintelui României.

>