Breaking news

Actorul Şerban Ionescu trebuie să trimită o cerere la Ministerul Sănătăţii, pentru tratamentul în străinătate

Conform legii, Ministerul Sănătăţii aşteaptă în momentul de faţă o solicitare scrisă din partea actorului Şerban Ionescu pentru tratamentul în străinătate.

Secretarul de stat Alexandru Rafila din cadrul Ministerului Sănătăţii a declarat joi că este aşteptată solicitarea scrisă a actorului Şerban Ionescu, astfel încât documentele să poată fi efectuate. Cererea reprezintă totodată exprimarea acordului actorului pentru tratamentul în afara României.

Decizia de a pleca la tratament în străinătate îi aparţine lui Şerban Ionescu. Nu putem hotărî noi în locul lui“, explică reprezentantul ministerului.

Alexandru Rafila a evitat să vorbească despre diagnosticul lui Şerban Ionescu, având în vedere confidenţialitatea impusă de lege. Însă acesta a precizat că evaluarea a fost întreprinsă de comisie a ministerului, condusă de profesorul Ovidiu Băjenaru, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Conform autorităţilor, pacientul va alege clinica în funcţie de oferta existentă.

De 6 luni de zile, actorul Şerban Ionescu este imobilizat la pat pentru că nu îşi mai poate folosi mâinile şi picioarele. De asemenea, vorbirea acestuia a fost afectată. Artistul s-a îmbolnăvit după  ce a fost muşcat de o căpuşă. Actorul a fost suspectat de borelioză şi de maladia Lyme, iar diagnosticul prezumtiv va trebui confirmat de medici specialişti dintr-o clinică din afara României. Aici, Şerban Ionescu va primi şi tratament. Cu ajutorul Ministerului Sănătăţii şi al donaţiilor făcute până acum, actorul are şanse de vindecare.

 

>