Breaking news

RTP anulează turneele de tenis din cauza noului coronavirus

RTP amână debutul sezonului competiţional 2020 şi anulează patru turnee programate în luna aprilie. Măsura este luat ca urmare a stării de urgenţă decretată în România, din cauza pandemiei de coronavirus.

Urmare a intrării de azi, în vigoare a prevederilor Ordonanţei Militare numărul 2, prin care se instituie noi măsuri de deplasare şi reuniune de persoane, la maxim opt, cu păstrarea distanţei sociale, RTP este nevoit să amâne debutul sezonului 2020.

“Cu părere de rău, suntem nevoiţi să amânăm începerea sezonului competiţional RTP 2020. Coronavirusul dă peste cap toate competiţiile naţionale şi internaţionale şi ca urmare a stării de urgenţă din România, nu putem să mai organizăm turnee de tenis. În această perioadă, RTP continuă pregătirile în speranţa că vom primi undă verde de la autorităţi, cât mai curând şi să ne bucurăm împreună de acest circuit. În acest moment este mai importantă sănătatea românilor şi a tuturor jucătorilor RTP”, a delcarat Directorul RTP.

Primul turneu era programat să fie organizat pe 5 aprilie la Bucureşti, şi era de categorie RTP 50, rezervat jucătorilor debutanţi.

Întrucât starea de urgenţă în România este decretată până pe 15 aprilie, RTP anulează turneele RTP 50 din 5 aprilie, RTP 100 din 12 aprilie, RTP 250 de la Călăraşi din 18 aprilie şi turneul RTP 250 din 19 aprilie de la Bucureşti.

În funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus din România şi de deciziile luate de autorităţi, vom decide în timp util, când va fi programat primul turneu RTP din 2020.

Cele 4 turnee anulate, în funcţie de calendar şi de situaţia epidemiologică din ţară, vor putea fi reprogramate în decursul anului 2020.

>