Breaking news

Legea privind eutanasierea maidanezilor, contestată la CCR

30 de parlamentari din toate grupurile politice cu excepţia UDMR au atacat la Curtea Constituţională proiectul de lege care prevede eutanasierea câinilor fără stăpân.

eutanasiere cainiRezolvarea problemei câinilor fără stăpân se lasă amânată, după ce 30 de parlamentari contestă la CCR noua lege a eutanasierii adoptată săptămâna trecută de Camera Deputaților.

Printre semnatarii documentului prin care este invocată neconstituţionalitatea propunerii legislative pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân se numără, Călin Popescu Tăriceanu, Haralambie Vochiţoiu, Dumitru Pelican, Cristiana Anghel şi Ioan Ghişe.

Legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile lucrătoare de când ajung în adăposturi a trecut, săptămâna trecută, de votul final al Camerei Deputaţilor, forul decizional în privinţa acestui proiect.

Judecătorii de la Curtea Constituțională au stabilit un prim termen data de 25 septembrie 2013. Dacă legea este declarată pentru a doua oară, ca fiind neconstituțională, actul normativ se reîntoarce la Camera Deputaților spre modificare și adoptare.

Dacă este declarată constituțională, legea merge spre promulgare la Președintele României.

>