Breaking news

Epilarea definitiva – un aliat atat pentru barbati cat si pentru femei

Epilarea definitiva cu laser are ca scop coagularea termica atat de puternica si de profunda incat sa poata fi capabila sa distruga cele doua treimi inferioare ale foliculului pilos.

Aceasta coagulare termica va permite indepartarea permanenta a parului de pe corp, prin sterilizarea zonei tratate, astfel ca firele noi nu vor mai putea aparea. Aceasta metoda de epilare definitiva este eficienta pentru orice tip de piele cu fire de par inchise la culoare. Pielea deschisa la culoare si parul negru ofera contextul ideal si conditiile necesare pentru indepartarea parului corporal cu laser.

Parul si pielea sunt colorate cu un pigment numit “melanina”, pe care il vizeaza aparatul cu laser. Daca pielea este bronzata, laserul va arde parul si pielea atunci cand va actiona asupra lor, asadar este indicat sa nu te expui la soare inainte de a incepe un tratament de epilare definitiva cu laser.

Parul deschis la culoare, parul alb sau parul roscat nu pot fi epilate cu laser!

Epilarea definitiva cu laser va distruge numai firele aflate in faza de crestere, de aceea este nevoie de un numar de 5-7 sedinte efectuate pe durata unui ciclu de crestere a firului de par (12-18 luni, ca perioada temporala). In timpul tratamentului cu laser pentru epilare definitiva este esentiala protectia ochilor, deoarece laserul este puternic si va afecta ochii si, in timp, si vederea.

Cine poate recurge la epilarea definitiva cu laser?

Indepartarea parului cu laser se adreseaza atat femeilor cat si barbatilor si poate fi efectuata pe toate zonele fetei si corpului.

La femei, zonele clasice de stimulare sunt: fata, cu exceptia buzei superioare si a barbiei; zona gatului, decolteului si zone intermediare care pot necesita tratament in caz de hiper-androginism (numarul de sedinte in cazul acestei probleme nu poate fi stiut dinainte, insa este clar ca va poate ajuta sa redobanditi o viata normal); zona umerilor si bratelor; zona soldurilor si partea superioara din exterior a coapsei.

La barbati, zonele clasice de stimulare sunt toate zonele cu par rar: umeri, partea superioara a spatelui, bratele si pometii. In general, este recomandata evitarea epilarii definitive cu laser la barbati cu varste sub 30 de ani si in zone cu pilozitate in crestere.

>