Breaking news

Dmitri Medvedev amenință Republica Moldova cu sancțiuni economice

Dmitri Medvedev amenință Republica Moldova cu sancțiuni economice, pentru că oficialii de la Chișinău au perchiziționat avionul vicepremierului Rogozin și i-au confiscat listele cu semăturile privind independența Transnistriei.

medvedev ameninta moldovaLa două zile după incidentul cu avionul vicepremierului Dmitri Rogozin, Medvedev a ameninţat Chişinăul cu sancţiuni economice.

”Cu siguranţă că acest incident nu va contribui la dezvoltarea relaţiilor normale cu Republica Moldova, e alegerea lor, în cele din urmă. Ei periodic solicită ceva, ştim cu toţii ce, însă dacă ei îl tratează astfel pe preşedintele comisiei mixte interguvernamentale, atunci nu cred că este o modalitate bună de a consolida cooperarea. Discutaţi cu Ministerul Afacerilor Externe ce măsuri ar trebui luate pentru ca astfel de acţiuni să nu se mai repete“, i-a cerut Medvedev lui Rogozin. „Acest episod va fi luat în considerare şi în ceea ce priveşte cooperarea economică cu Republica Moldova“, a declarat, luni, prim-ministrul rus Dmitri Medvedev, în cadrul unei consfătuiri cu vicepremierii. Şeful guvernului rus a propus să se discute despre măsurile posibile ce pot fi luate pentru a preveni incidente similare.

Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău a anunţat, sâmbătă, că autorităţile moldovene au confiscat cutii conţinând “liste cu semnături pentru recunoaşterea Transnistriei” pe care oficialii ruşi care s-au aflat la Tiraspol intenţionau să le transporte la Moscova.

>