Breaking news

Șpaga de la RADET, luată de directorii companiei, a umflat facturile bucureștenilor

Șefii de la RADET sunt anchetați pentru că primeau șpagă de la mai multe firme care trebuiau să asigure infrastructura companiei dar nu mai efectuau lucrările. Astfel că pierderile erau incluse în facturile contribuabililor.

spaga la radetRADET, regia care asigură căldura și apa caldă în București, este luată la bani mărunți de către oamneii legii, din cauza unoc contracte păguboase și a șpăgilor primite de către mai mulți directori.

În această dimineaţă, poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor, coordonaţi de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în executare 38 de autorizaţii de percheziţie emise de Tribunalul Bucureşti în Capitală şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu. Precheziţiile sunt efectuate ca urmare a cercetărilor ce se desfăşoară într-un dosar penal în care există indicii privind săvârşirea unor infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice, prin care ar fi fost diminuate resursele financiare ale unei instituţii de interes public local”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Române.

Surse judiciare susțin că cel puţin 8 persoane din conducerea RADET, printre care directorul general, directorul economic, directorul de exploatare şi mentenanţă şi directorul de achiziţii, sunt suspectate că ar fi prejudiciat compania prin acordare ilegală a unor contracte de achiziţii publice.

Mai multe firme mari obţineau contracte importante cu compania RADET pentru care plăteau şpagă. Contractele vizate de anchetatori au fost acordate în perioada 2012 – 2013.

În acest scandal este implicată şi firma Erbaşu. Firmele din acest caz dădeau şpagă la RADET ca să obţină contracte de mentenanţă, însă nu-şi făceau treaba. Potrivit primelor informaţii, acest lucru a dus şi la creşterea agentului termic. 

Anchetatorii au ajuns și la sediul firmei Erbașu unde verifică actele contabile din ultimii 20 de ani.

Directorii din RADET ar fi atribuit „cu dedicaţie” anumite contracte pentru lucrări de infrastructură, lucrări care nu au început însă niciodată.

Însă toate aceste fraude erau acoperite prin umflarea facturilor emise către populație.

>