Breaking news

România, 45 de medalii la Jocurile Europene de Vară Special Olympics

Sportivii români au cucerit 45 de medalii, dintre care 17 de aur, la Jocurile Europene de Vară Special Olympics 2014, competiţie desfășurată la Antwerp în Belgia.

romania - special olympics 2014Timp de 12 zile, între 9 și 20 septembrie, peste 2000 de sportivi din 50 de țări europene, au participat la Jocurile Olimpice de Vară destinate persoanelor cu dizabilități.

România a participat cu 19 sportivi care au concurat la 5 discipline: nataţie, bocce, gimnastică artistică, judo şi tenis de masă.

Cei 19 sportivi au cucerit împreună, 45 de medalii, 17 medalii de aur, 18 de argint şi zece de bronz. Românii au înregistrat două clasări pe locul patru şi una pe locul 5.

Cele mai multe medalii, șapte la număr, au fost cucerite de gimnastul Viorel Bărbulescu: aur la bară fixă, sol, sărituri și individual compus, argint la inele, paralele și bronz la cal cu mânere.

Delegaţia care a reprezentat România la Jocurile Europene de Vară Special Olympics va reveni în ţară duminică seara, la ora 23.05, pe Aeroportul Henri Coandă.

Fundația Special Olympics din România a fost constituită în noiembrie 2003 ca parte integrantă a mișcării sportive internaționale Special Olympics ce contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilități intelectuale, încurajând comunicarea prin sport.

>