Breaking news

Poșta Română a livrat toate pensiile, înainte de Sfintele Paști

Începând cu data de 27 aprilie 2024, Poșta Română a început livrarea pensiilor, cu 5 zile înainte de calendarul lunar pentru distribuirea acestora.

Ce părea imposibil săptămâna trecută s-a reușit printr-o mobilizare exemplară a salariaților din Poșta Română. Poștașii au reușit să livreze pensiile în mai puțin de o săptămână într-o premieră pentru Companie, proces care durează de obicei 15 zile.

Distribuirea pensiilor în avans, înaintea Sărbătorilor de Paște, a reprezentat un efort extraordinar din partea tuturor entităților implicate în acest proces: Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Finanțelor, Casa Națională de Pensii și partenerii noștri din domeniul bancar. Toate părțile implicate au colaborat remarcabil pentru îndeplinirea termenelor stabilite de către Guvernul României.

Astfel, facem următoarele precizări:

  • Compania Națională ,,Poșta Română” a început încă de sâmbătă, 27 aprilie, distribuirea pensiilor pentru luna mai.
  • Toată echipa Poștei Române s-a mobilizat exemplar, lucrând peste program, în weekend și în zile de Sărbătoare pentru a finaliza distribuirea pensiilor înainte de Sărbătorile de Paște.
  • Poștașii sunt liantul principal în tot acest proces. Aceștia au dovadă de profesionalism, punând mai presus de toate grija față de clienții noștri.
  • Chiar și astăzi, în Vinerea Mare, unii poștași sunt în continuare pe teren și distribuie aceste drepturi pentru ca beneficiarii să se poată bucura de sărbători liniștite alături de cei dragi.
  • Pensiile au fost distribuite, până la acest moment, într-un procent covârșitor.
  • Până la sfârșitul zilei de astăzi, estimăm că ne vom apropia de procentul maxim de livrare.
  • Situațiile în care pensia nu a fost livrată reprezintă cazuri excepționale, în care beneficiarii nu au fost găsiți la domiciliu sau au preferat să ridice direct de la oficiul poștal. Aceste cazuri apar în fiecare lună, iar cei aflați în situația aceasta își vor putea ridica pensia în cursul săptămânii viitoare de la oficiile poștale.

Compania Națională „Poșta Română” a luat TOATE măsurile posibile pentru a asigura livrarea pensiilor înainte de Sărbătorile de Paște prin:

  1. Asigurarea unei bune colaborări cu toate părțile implicate.
  2. Mobilizarea întregii echipe, atât administrative cât și operaționale prin ore suplimentare, lucrul în weekend și lucrul în zile de Sărbătoare.
  3. Gestionarea unor costuri suplimentare pentru a respecta Hotărârea de Guvern și Memorandumul emise în data de 25 aprilie 2024.

 

>