Breaking news

Craterul de la Slănic Prahova se face tot mai mare. A înghițit un stâlp

Strada din Slănic Prahova se surprupă tot mai tare. Azi, craterul a înghițit un stâlp și s-a umplut cu apă. Semn că suruparea terenului continuă zilnic.

Autoritățile locale au dispus să evacueze mai multe persoane aflate în vecinătatea străzii surupate din Slănic Prahova.

Pentru că situația este tot mai gravă, a fost emis mesaj RO-Alert. DSU anunță că a fost decisă „extinderea perimetrului de siguranță prin evacuarea comunităților din proximitatea zonei afectate”.

”Urmare a situației actuale regăsite la nivelul localității Slănic, coroborat cu ultimele decizii adoptate în urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a dispus extinderea perimetrului de siguranță prin evacuarea comunităților din proximitatea zonei afectate. În acest sens, prin grija Instituției Prefectului și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, acțiunea de evacuare a populației, în scopul eliminării oricărui pericol în ceea ce privește siguranța acestora se va realiza în cel mai scurt timp. Totodată, din dispoziția secretarului de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat, o nouă echipă din cadrul IGSU se va deplasa în localitatea Slănic, care alături de specialiști în domeniul construcțiilor și mineri vor efectua o nouă recunoaștere și analiză a situației la fața locului”, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență.

Un localnic a suprins momentul în care un stâlp este înghițit de pământ în timp ce craterul se adâncește.

>