Breaking news

Rodica Culcer dată afară de la conducerea Știrilor TVR

Consiliul de Adminsitrație al TVR a decis în ședința de miercuri încetarea mandatului Rodicăi Culcer la șefia Știrilor Televiziunii Române.

Rodica Culcer atacă și spune că membrii CA nu au nicio atribuţie în privinţa angajaţilor Televiziunii Române, potrivit legii de funcţionare a instituţiei.

“CA nu are nicio atribuţie în ceea ce mă priveşte. În numele angajatorului semnează Alexandru Lăzescu (preşedintele-director general al TVR, n.r.). Dacă doamna Juganaru (Anne Jugănaru, membru în CA, n.r.) şi cei care au votat nu au citit legea, nu este problema mea. Ei pot să voteze ce vor. Votul este legal, hotărârea este nelegală”, a explicat Rodica Culcer.

Cu toate că decizia CA al TVR este definitivă și irevocabilă, Rodica Culcer spune că pleacă doar dacă alți doi membrii ai consiliului, și ei pensionari pelacă de la Televiziunea Națională.

În privinţa statutului meu de pensionară, angajată cu contract de muncă legal, amintesc doar că în CA sunt cel puţin doi pensionari ai SRTv, care încasează şi indemnizaţie şi drepturi de autor din activitatea lor în TVR. Dacă ei pleacă şi renunţă la aceste drepturi, plec şi eu“, a mai spus Rodica Culcer.

 

>