Breaking news

Proteste de amploare în Capitală. Românii cer demisia lui Băsescu

Peste 2000 de persoane s-au adunat pentru a protesta în Piața Universității. Protestarii sunt nemulțumiți de decizia CCR.

Decizia de invalidare a referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, pronunțată de către Curtea Constituțională, a determinat 2000 de persoane să iasă în stradă pentru a-și apăra votul. În urmă cu aproximativ 15 minute protestatarii au rupt gardul de protecție din fața Teatrului Național, și au pătrus pe șosea.

În acest moment circulația este blocată pe bulevardul Nicolae Bălcescu spre Piața Romană.

”Băsescu la pușcărie”, ”Ieși afară javră ordinară”, ”CCR+CSM aceeași mizerie”, sunt doar câteva lozinci adresate judecătorilor Curții Constituționale, în mod special judecătoarei Aspazia Cojocaru care a înclinat balanța în favoarea președintelui suspendat Traian Băsescu. Forțele de ordine fac cu greu față protestatarilor, într-un număr mult mai mic comparativ cu protestele din iarnă, unde numărul forțelor de ordine era impresionant.

”Veniți cu noi, ieșiți din casă” este îndemnul adresat de oamenii ieșiți în stradă celorlați cetățeni care au votat la referendum. Protestatarii îi îndeamnă să iasă din casă pentru a-și apăra votul.  Protestatarii sunt hotărâți să rămână în stradă până când Traian Băsescu va pleca de la Cotroceni.

”Nu plecăm, nu plecăm acasă până când nu vom câștiga libertatea noastră”, este o altă lozincă strigată de oamenii adunați în Piața Universității, aplaudați de pe margine de ceilalți cetățeni.

Antena 3 a montat un ecran imens in Piața Universității unde oamenii pot urmări transmisia live a postului.

Oamenii au ieșit în stradă pentru a demonstra că au și ei un cuvânt de spus. Ei nu sunt de accord ca politicienii sa ia decizii în locul lor. Numărul protestariilor din Piața Universității continuă să crească, însă la fel ca și la protestele din iarnă, președintele Băsescu ignoră, încă o dată cetațenii României.

>