Breaking news

Primăvara debutează cu un val de proteste

Sindicaliștii se pregătesc să întâmpline primăvara cu un val de proteste și mitinguri la nivel național. Mărul discordiei îl reprezintă noua variantă a codului muncii propusă de Guvern.

mitingDupă consultații și discuții interminabile între sindicate, patronate, ministerul muncii și premier lucurile sunt neclare în continuare. Sindicaliștii nu cedează la propunerile lor l fel și guvernul și astfel s-a ajuns la amenințări cu proteste care vor parlaiza România începând cu luna martie.

Și pentru a putea adopta cât mai rapid doul Cod la Muncii, Guvernul vrea să își asume în Parlament răspunderea guvernamentală, lucru care i-a supărat și mai tare pe liderii principalelor confederații sindicale.  Luni, liderii de sindicat ale celor cinci confederaţii se vor reuni pentru a discuta calendarul protestelor.

După doul luni și jumătate de negocieri cu Premeirul , sindicalișii nu au obțoinut mai nimic. Guvernul se face că negociază dar în realitate decide după bunul plac fără a ține cont de propunerile sindicaliștilor.

Sindicaliștii sunt de părere că prin eliminarea contractului colectiv de muncă i-ar transforma pe angajaţi în nişte sclavi iar sindicatele ar dispărea. Și alte modificări prevăzute în noua lege îi nemulțumește pe sindicaliști care sunt de părere că legea îi dezavantajează net pe angajați care pot fi concediați oricuând și oricum de către angajatori.

>