Breaking news

Prezentare pro bono, pentru un masterand la design vestimentar

Deși are un program încărcat zi de zi, Robert Nicorescu a acceptat să prezinte o ținută de cosmonaut pentru o tânără designeră vestimentară, absolventă a Facultății de Arte Plastice din București.

robert.cosmonautAltruist din fire, Robert a urcat joi seara pe podiumul de prezentare de la Facultatea de Arte Plastice, fără a primi onorariul.

Ne-am cunoscut în urmă cu un an la o ședință foto. Atunci i-am promis că am să prezint pentru ea și m-am ținut de cuvânt. Îmi face plăcere să pot ajuta tineri aflați la început de carieră”, a declarat Robert Nicorescu pentru exclusivnews.ro.

Colecția se numește “Outside the side”, și cuprinde cinci costume de cosmonaut pentru fete și cinci costume pentru băieți.

Confecționarea costumelor a început în luna ianuarie 2010 și au fost concepute, cusute și pictate manual, în totalitate de designerul vestimentar Gloria Betty Dinică, toată distracția costând 2500 euro.

Mi-am îndeplinit visul prin această colecție deoarece de mică am fost pasionată de tot ceea ce înseamnă Univers,Cosmos, planete”, a declarat pentru exclusivnews.ro, Betty Dinică.

Pentru confecționarea costumelor au fost folosite atât materiale convenționale ca: latex, lycra, organza, tafta, vatelină dar și  materiale neconvenționale gen sârmă, metal, plastic, cauciuc, ebonită, iar ca accesorii pentru costume s-au  folosit căști pentru motor și furtun din plastic.

IMG_4470IMG_4468

Dintre cele 40 de colecții prezentate joi seara la Facultatea de Arte Plastice din București, Colecția ”Outside the side” s-a remarcat prin originalitate, eleganță, bun gust, fiind de departe ce-a mai interesantă colecție, atrăgând atenția celor prezenți la eveniment.

Pe viitor Betty dorește să își deschidă un atelier și să creeze lenjerie intimă pentru femei și bărbați.

Alături de manechinul Robert Nicorescu, s-au îmbrăcat în costumul de cosmonaut și au defilat pe podium și modelele Gabriel Bara, Georgian Militaru,  Istrati Cristian și Florescu Ciprian.

Master 2010 003IMG_4331

>