Breaking news

În semn de protest, femeile din Turcia îi întorc spatele președintelui Erdoğan

Mii de femei din Turcia au postat în ultimele zile, mai multe fotografii pe rețelele de socializare, în care apar cu spatele. Aceste fotografii reprezintă modul inedit de protest al femeilor din Turcia la adresa președintelui Erdogan.

femeii protest - turciaFemeile apar cu spatele în pozele postate pe site-urile de socializare, în semn de protest la remarcile președintele Recep Tayyip Erdogan.

“Este foarte interesant faptul că un grup de oameni de aici şi-au întors…spatele la mine (îmi cer scuze, dar politeţea nu-mi permite să mă exprim într-un alt mod), în timp ce le arătam semnul victoriei…”, a declarat Erdogan, pe 1 iunie, când se afla în provincia din estul Turciei, Iğdır.

“Dacă eşti cât de cât politicos, onorabil și capabil, atunci locul pentru a face politică este parlamentul“, a adăugat Erdogan, susținând că femeile trebuiau să fie deputați pentru a avea dreptul de a-l dezaproba pe președintele turc.

Drept răspuns la declarațiile lui Erdoğan, mii de femei şi-au postat fotografii întorcându-şi spatele, pe 2 iunie.

Fotografiile le-au implicat nu numai pe femei, ci și pe unii bărbaţi, și, desigur, pe multe pisici, aproape toate find însoțite de observații critice la adresa lui Erdoğan.

femeii protest

>