Breaking news

Firmele scutite de la plata CAS-ului dacă angajează șomeri

Guvernul a adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă care îi scuteşte, de la plata contribuţiei asigurărilor, pe o perioadă de 6 luni, pe angajatorii care angajează şomeri.

SOMERI - MUNCA STRAINATATEPentru a stimula firmele să angajeze șomeri, guvernul a adoptat astăzi o ordonanță de urgență care scutește angajatorii de la plata contribuțiilor către stat, pe o perioadă de șase luni. ”Astăzi,  am adoptat un act normativ prin care firmele care angajează şomeri vor beneficia, pentru o perioadă de 6 luni de zile, de scutire la plata contribuţiilor de asigurări sociale. Sperăm ca printr-o asemenea măsură să putem crea în jur de 50.000 de locuri de muncă şi prin care să putem menţine şomajul în limite controlabile, şi, în acelaşi timp, să creăm noi locuri de muncă în economia românească”, a declarat primul ministru Emil Boc la finalul ședinței de Guvern.

Numărul de şomerilor în ianuarie a fost de 745,480 iar până în prezent pe luna februarie  au fost înrgeistrați 745.690 șomeri.
”Sperăm ca şi prin măsura adoptată astăzi să putem ajuta economia românească, să putem ajuta firmele, să putem ajuta oamenii să îşi găsească mai uşor un loc de muncă”, a mai declarat Emil Boc.

>