Breaking news

Explozie la Petromidia soldată cu rănirea a trei persoane

Trei persoane au fost rănite duminică seară pe platforma de la Petromidia Năvodari, în urma unei explozii.

petromidiaAccidentul de pe platforma Petromidia s-a produs din cauza fisurării unei conducte în timpul probelor de presiune la un reactor, iar în urma incidentului unul dintre muncitori a suferit răni superficiale la mâini, de la aburul evacuat, şi ceilalţi doi au contuzii minore, starea lor fiind bună.

Rafinăria Petromidia este închisă în această perioadă, până în data de 1 noiembrie, pentru efectuarea unor lucrări de revizie la instalaţii.

Duminică după-amiază, în jurul orelor 17.00, în timp ce se făceau probe de presiune la un reactor HDV de 20 de atmosfere, una dintre conducte a cedat şi s-a fisurat, iar aburul evacuat a rănit trei dintre muncitorii care executau probele, au precizat reprezentanţii societăţii Rompetrol.

Din cei trei muncitori, unul a suferit răni superficiale la ambele braţe, iar ceilalţi s-au ales cu contuzii minore. Toţi trei au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru a fi supuşi unor controale de specialitate.

Becheanu a precizat că la faţa locului au fost trimişi deja inspectori ai instituţiei care cercetează cazul, împreună cu o comisie din partea societăţii Petromidia.

>