Breaking news

Daniel Crista, pe podium la Istrian Spring Trophy în Croaţia

Daniel Crista (Tuşnad Cycling Team) a reuşit o performanţă notabilă în acest weekend pentru ciclismul autohton. Riderul de 25 ani s-a clasat pe podium în clasamentul pe puncte din Istrian Spring Trophy (Croaţia), competiţie la care s-au aliniat la start cele mai valoroase echipe continentale din Europa.

daniel cristaAflat la a 56-a ediţie, concursul din Croaţia face parte de un deceniu şi din calendarul UCI Europe Tour. Câştigătorul din 2016 a fost belgianul Olivier Pardini.

A fost o cursa interesantă, dificilă din cauza vântului puternic, dar frumoasă în acelaşi timp. M-am simţit bine şi am făcut parte din evadare în prima etapă din cele trei ale competiţiei. Am fost într-o evadare în doi care a ţinut 120 kilometri, am terminat pe locul secund la o căţărare şi am bătut sprintul intermediar. A fost de altfel şi singură evadare din tot concursul. Pentru mine este un pas înainte spre rezultate mari! – a declarat Daniel Crista.

Toţi membrii Tuşnad Cycling Team înscrişi la start (Daniel Crista, Andrei Nechita, Eduard Novak, Szabolcs Sebestyen, Vlad Dobre şi Nandor Lazăr) au terminat cursa. Cel mai bine clasat rutier TCT a fost Andrei Nechita (locul 36), unicul reprezentant al României la Jocurile Olimpice de la Londra.

„Suntem foarte mândri de Daniel, a dat dovadă de un spirit de luptător. Este un rezultat important pentru echipa şi pentru ciclismul din România” a declarat Eduard Carol Novak, preşedintele FR Ciclism şi manager al Tuşnad Cycling Team.

 

>