Breaking news

Câinele, prietenul omului, a ucis un înger

Câinele, primul animal sălbatic domesticit de om care i-a devenit mai apoi prieten, s-a sălbăticit pe maidanele Capitalei României, a devenit maidanez sadea și a ucis cu bestialitate un înger. 

ionut anghel caineCâinii sunt cele mai sociabile animale domestice din lume. Inteligente, sufletiste, adevărați parteneri de viață pentru mulți oameni singură, bătrâni, suferinzi, poate face și rău, chiar mult rău.

Câinele, animalul cu patru picioare care-și flutură coada bucuros că te vede și îți mulțumește când îl atingi și îi dai de mâncare, se poate transforma într-o bestie.

Câinele pe care l-ai crescut poate de la două luni, l-ai îngrijit și făcut mare, odată abandonat pe stradă, are toate șansele să curme viața unui om.

Ionuț Cosmin Anghel, un copil în vârstă de doar patru anișori a avut parte de o moarte violentă, după ce o haită de câini l-au sfârtecat ca pe o pradă vie, la marginea Parcului Tei din sectorul 2 al capitalei.

Tragedia s-a produs din neatenția bunicii care ieșise cu Ionuț și cu fratele acestuia, la plimbare în parc și i-a scăpat din ochi.

Nu s-ar fi întâmplat nimic cu acest copil, dacă autoritățile locale din București ar fi rezolvat problema câinilor comunitari. Rămași fără stăpân, câinii s-au sălbăticit și au devenit adevărate mașini de ucis. Exemplul cel mai elocvent în acest sens, este tragedia produsă cu copilul de patru ani, luni, în sectorul 2.

Din cauza omului, cel mai bun prieten al său, câinele, a devenit ucigaș de îngeri.

Medicul Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală, care a efectuat autopsia lui Ionuț, a fost îngrozit de felul în care maidanezii au putut să-l sfâșie pe copil. Persoane publice precum, Andreea Marin, Nadine, Ecaterina Andronescu, Cosmin Seleși, Draga Olteanu Matei, s-au declarat oripilate de ceea ce s-a întâmplat cu Ionuț și au cerut într-un glas să se ia măsuri rapide și radicale de către autorități.

Însă, aleșii neamului sunt surzi și orbi la această tragedie și la urletul de durere al românilor și ridică din umeri, invocând lipsa cadrului legislativ pentru a putea rezolva problema.

Problema legislației stă doar în mâna lor. În loc să rezolve problemele aruncă vina unul în curtea altuia, iar cetățenii, plătitori de taxe și impozite, rămân să suporte consecințele neputinței și nepăsării aleșilor neamului.

>