Breaking news

Bătaie de joc. PLD vrea referendum pentru modificarea Constituției, simultan cu localele și parlamentarele

Bătaia de joc și tupeul PDL pare a fă fără margini. După ce au anunțat că vor să comaseze în mod ilegal alegerile locale cu parlamentarele, cei de la PDL vor să organizeze simultan și referendum pentru modificarea Constituției României.

Ioan Oltean, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat pentru Ziarul Ring, că referendumul pentru modificarea Constituţiei ar putea fi organizat odată cu alegerile locale şi parlamentare.

 “Dacă până în 31 decembrie 2012, care este termenul final la care fiecare ţară va trebui să facă dovada că a subscris acordului prin înscrierea în Legea fundamentală a acestor angajamente, vă daţi seama că până în aprilie-mai, cel târziu, noi va trebui să avem un draft al revizuirii Constituţiei. În opinia mea, într-o variantă extrem de optimistă, cred că am putea organiza referendumul pentru modificarea Constituţiei odată cu alegerile locale şi parlamentare, ca să nu aducem poporul de două ori la urne. Deci, la sfârşitul lunii noiembrie cred că va exista această posibilitate, evident dacă şi opoziţia subscrie, pentru că fără opoziţie suntem lipsiţi de posibilitatea de a realiza revizuirea Constituţiei” a declarat Ioan Oltean.

Dacă acest lucru s-ar întmpla, practic nu ar mai exista nicio urmă de democrație în România. Totul ar fi un talmeș balmeș din care românii cu drept de vot nu vor mai înțelege absolut nimic.

>