Breaking news

Laurian Manta dezvăluie cum a ajuns să cânte la Vocea României

La un an de când a uimit o țară întreagă cu vocea lui, la show-ul Vocea României, Laurian Manta povestește în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro, cum a ajuns în concurs.

laurian mantaLaurian Manta a dezvăluit pentru exclusivNEWS.ro că prietenii sunt vinovați de participarea lui la Vocea României în 2012.

Colegii și prietenii sunt cei care l-au înscris fără știrea lui, la Vocea României. Inițial a crezut că este o glumă dar s-a convins de acest lucru când a primit un telefon de la Pro TV și a fost chemat la audiții. Așa a început povestea lui Laurian Manta la Vocea României, poveste care i-a schimbat definitiv viața.

Sincer, nu eu am hotărât acest lucru, ci prietenii-colegii mei. M-au înscris pe site fără să îmi spună, după care mi-au spus că trebuie să mă duc în București la preselecții.  În prima fază nu i-am crezut, însa m-au avertizat că s-ar putea să mă sune o persoană din echipa Vocea României care să îmi spună să mă prezint la preselecții. Ei bine, acest lucru s-a întâmplat, m-au sunat. Atunci i-am crezut și reactia mea a fost pe măsură. Îmi aduc aminte că abia ieșisem de la examenul de canto când m-au sunat, prietenii mei erau de față. M-am bucurat și practic de atunci a început starea aia euforică”, a declarat Laurian Manta pentru exclusivNEWS.ro

La audițiile pe nevăzute a întors toate cele patru scaune, dar a decis să-l aleagă pe Horia Brenciu pentru că a fost cel mai convingător dintre jurați și pentru că așa a simțit el în acel moment. Și nu a ales greșit, întrucât a ajuns până în semifinale.

Despre colaborarea cu Horia Brenciu la Vocea României, Laurian are doar cuvinte de laudă, precizând: Când vine vorba de muncă, Horia este foarte serios și mi se pare normal acest lucru. Este o onoare și în același timp o plăcere să lucrezi alături de el. Având în vedere că mă asemăn la stil cu Horia, mă înțeleg de minune cu el. Mă înțeleg foarte bine cu Horia. Chiar acum două săptămâni am cântat cu el în Ploiești, e un om extraordinar.

Participarea la Vocea României i-a schimbat în bine, complet viața. Momentul de glorie care va rămâne în istorie a fost cel din 1 decembrie 2012 când a interpretat piesa lui Adrian Daminescu.

Nu pot descrie într-o trilogie ce a însemnat pentru mine Vocea României. Acest concurs mi-a demonstrat mie că pot face multe lucruri cu vocea mea și m-a ajutat să îmi descopăr alte laturi ale persoanei mele. 1 Decembrie a fost seara care mi-a adus cel mai mare feedback de pe parcursul concursului. Nu știu cum să exprim acest feedback, însă îți pot spune atât: chiar și acum, la ora actuală, mai primesc mesaje pe facebook în care lumea mă felicită pentru interpretarea acelei piese. La diverse evenimente private, lumea mă roagă să cânt această piesă, chiar dacă atmosfera nu este de așa natură. În momentul în care treci de audiții îți dorești din ce în ce mai mult, vrei să treci în următoarea etapă, și este normal. Mie nu mi-a venit să cred că am ajuns până în semifinale, m-am bucurat de fiecare moment”, a mărturisit Laurian Manta pentru exclusivNEWS.ro.

Nu s-a umplut de bani și nici nu are încă, hituri în topurile muzicale, dar este recunoscut pe stradă și felicitat pentru prestația de la Vocea României.

În primul rând, lumea mă recunoaște pe stradă. Eu sunt ” băiatu’ care a cântat piesa aia în franceză”/ ”băiatu” care a cântat balada aia de mi se făcea pielea de găină”. Am devenit mai cunoscut, lumea mă privește altfel acum. Am căpătat multă experiență pe plan muzical, și sunt mai sigur pe propriile forțe. După ce am terminat concursul Vocea României, a venit altă colaborare la fel de importantă. Concertele de la Sala Palatului alături de Horia Brenciu. Am avut și alte evenimente la care am fost invitat, desigur, evenimente private, zile de orașe”, a mai declarat Laurian.

După succesul nebun realizat la Vocea României, unde a ajuns în semifinale, fiind la un pas de trofeu, Laurian Manta se pregătește de o nouă provocare în cariera muzicală: Eurovision România 2014.

”Vocea României a fost primul show de televiziune la care am participat. Ca orice om, îmi doresc foarte mult să evoluez și să mă mențin. Vreau să devin din ce în ce mai cunoscut. Pentru a participa la Eurovision am nevoie de un compozitor foarte bun. Tot ce îmi trebuie mie este o piesă care să spargă gheața. Cu vocea, vin eu”, a spus încrezător în sine, Laurian.

Până când va găsi compozitorul care-i săi facă o piesă pentru Eurovision, Luarian își vede de școală și orele de canto clasic și așteaptă ca lucrurile bune să îl lovească din plin, căci talent are cu nemiluita.

Pentru 2014 și-ar dori să repete duetul de la Vocea României, făcut cu Iuliana Pușchilă și să aibă șansa să cânte cu Andra și Călin Goia.

>