Breaking news

Victor Ponta: Dacă aș fi președintele României, l-aș grația pe Gheorghe Popescu

loading...

Primul ministru Victor Ponta a declarat duminică, că dacă ar fi Președintele României, el l-ar grația pe Gheorghe Popescu, condamnat la trei ani de închisoare în Dosarul transferurilor.

victor ponta si gica popescuPonta a declarat duminică, la România TV că o graţiere nu ar însemna contestarea deciziei justiţiei, iar statul român nu ar avea niciun beneficiu de pe urma acestei încarcerări.

E prima faptă penală, s-a recuperat prejudiciul şi există o recunoştinţă a societăţii româneşti faţă de nişte mari personalităţi. (…) Mi s-ar părea normal să se aplice o prevedere constituţională, nu spune nimeni că e nevinovat. Nu ştiu ce va face preşedintele, eu ştiu ce aş face eu: L-aş graţia! Ce câştigă statul român din faptul că Gică Popescu stă în închisoare?”, a spus Victor Ponta la România TV.

Și președintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că este de acord cu grațierea lui Gică Popescu și se alătură demersului inițiat de președintele clubului Dunărea Calafat, cu privire la strângerea de semnături pentru grațierea acestuia.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea a declarat, joi, că dacă va fi nevoie, va semna o eventuală petiție de grațiere a fotbalistului.

Gheorghe Popescu a fost condamnat pe 4 martie, la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare pentru două dintre cele 12 transferuri incriminate de procurorii DNA în Dosarul Transferurilor. El este încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Curtea de Apel București a decis să-l condamne la închisoare cu executare, deși Gică Popescu a plătit încă de acum doi ani, presupusul prejudiciu de 400.000 de euro iar DNA a cerut pentru fostul căpitan al echipei naționale, închisoare cu suspendare.

loading...