Breaking news

Ucraina se retrage din CSI și introduce vize pentru cetățenii ruși

La trei zile de când Rusia și-a anexat peninsula Crimeea, Ucraina a decis să nu mai facă parte din Comunitatea Statelor Independente (CSI), organizaţie formată din foste state soviectice.

ucraina introduce vize pentru rusiUcraina dă replica Rusiei, după ce Putin i-a furat cu japca, peninsula Crimeea. Conducerea de la Kiev a decis să retragă Ucraina din CSI și să introducă vize pentru cetățenii ruși care vor să călătorească în această țară.

„S-a decis lansarea procedurilor pentru ieşirea din Comunitatea Statelor Independente. Am cerut Ministerului de Externe să introducă vize de călătorie pentru cetăţenii din Rusia”, a declarat Andrei Parubi, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitatea Naţională şi Apărare.

Ucraina se pregătește să își evacueze militarii din Crimeea, după ce ultimatumul de trei ore, dat de preşedintele ucrainean interimar, Olexandr Turcinov, autorităţilor din Crimeea pentru eliberarea comandantului marinei ucrainene capturat în cursul dimineţii şi a „tuturor celorlalţi ostatici, nu a avut niciun efect.

Ucraina pregăteşte un plan pentru evacuarea militarilor ucraineni din Crimeea, în contextul în care unităţile militare au fost ocupate de forţe proruse.

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a semnat, marţi, legea prin care este „anexat statul independent Crimeea”, iar Curtea Constituţională rusă a validat miercuri, în unanimitate, tratatul privind integrarea Crimeei în Federaţia Rusă. Miercuri, Curtea Constituțională din Rusia a ratificat decretul semnat de Putin, astfel că de azi, Crimeea face pare în mod oficial din Federația Rusă.

În cadrul discursului susținut marți, în fața Dumei de Stat de la Moscova, Putin a dat asigurări că Rusia nu va mai lua şi alte teritorii.