Breaking news

Toți neaveniții își dau cu presupusul despre tenis și Simona Halep

loading...

Jurnaliști, pseudojuranliști, „specialiști„ în tenis și în sport, și în politică și în orice, au început să își dea cu presupusul despre tenis și mai ales despre Simona Halep. Cârcotași de meserie mai ales când e cu iz politic un eveniment, toți au spus că Simona Halep a fost obligată, forțată, sacrificată, ba chiar crucificată pe altarul primei ediții a BRD Bucharest Open 2014, doar pentru ca turneul să debuteze cu dreptul.

sebiO vorbă românească spune ”Câte bordee atâtea obicee”, așa și cu părerile în tenis. Toți comentatorii fenomenului Halep au spus că românca ar fi fost forțată să participe la turneul WTA de la București, deși era accidentată după semifinala pierdută la Wimbledon. Rugăminți și insistențe din parte Federației Române de Tenis și a organizatorilor, posibil să fi fost la adresa lui Halep pentru ca ea să participe. Însă nimeni nu a forțat-o să participe. Chiar și Halep a spus că deși era foarte obosită, a dorit foarte mult să joace la prima ediție și mai ales să evolueze în fața românilor și să cucerească primul titlu din carieră pe tărâm românesc.

Simona Halep a recunoscut că dacă era turneul în altă țară, nu participa întrucât era foarte obosită și avea nevoie de refacere. Deci Simona Halep a dorit să participe, ea a avut ultimul cuvânt. Puteau organizatorii să se pună și în cap, căci dacă Halep spunea NU PARTICIP, așa rămânea.

Organizatorii i-au creat toate facilitățile pentru a putea evolua în condiții optime. De la semifinala jucată joi la Wimbledon și până când a evoluat în primul meci la BRD Bucharest Open 2014 au trecut șase zile. Deci nu se poate spune că cineva și-a bătut joc de Halep, că a forțat-o chiar cu riscul unei accidentări. Nici vorbă de așa ceva.

Experiența acumulată de până acum i-a permis lui Halep să se autoevalueze și să stabilească singură dar și împreună cu staff-ul ei, dacă este sau nu capabilă să evolueze la turneul românesc. Cu excepția semifinalei jucate cu Monica Niculescu, restul celor patru partide, inclusiv finala de duminică, au fost mai mult un fel de antrenament cu public.

Românca nu a stat mai mult de o oră pe teren în fiecare din partide. Simona Halep a triumfat la București, și-a apărat cele 280 de puncte dar și trofeul, bifând astfel cel de-al optulea din carieră. Și ce e cel mai important, nu a avut nevoie de intervenții medicale în timpul meciurilor și nici nu s-a accidentat. Așadar, unde a fost sacrificiul suprem, unde a fost forțarea organizatorilor? Cine a sacrificat-o??

Să exagerezi în asemena hal doar pentru că premierul Ponta s-a implicat în organizarea turneului, în sensul că a aprobat plata din fondurile guvernamentale, a licenței turneului și a sprijinit această competiție, în premieră în România, este cred, prea mult.

Până și stimabilul Cristian Tudor Popescu, mare iubitor de tenis și văd că ”MEGA SPECIALIST”, a dat-o-n gard urât de tot într-un editorial unde a scris că: ”Dar să fim lucizi: Simona Halep e prea tare pentru acest turneu…În mod normal n-ar fi trebuit să participe”.

Cum domnule CTP să spui că acest turneu este prea mic și neînsemnat pentru Simona Halep?!! O inepție mai mare decât asta nici că am auzit. Atunci să spunem că în 2013, Serena Williams, numărul unu mondial, cu 30 de titluri de Grand Slam în palmares, s-a umilit MAXIM când a participat la turneul WTA de la Bastad, Suedia????? Care are tot 280 de puncte ca cel de la București, și unde premiul învingătoarei e cu 3000 de dolari mai mic ca cel de la BRD Bucharest Open 2014.

Fraților, dragi români, nu vă mai dați cu presupusul dacă habar nu aveți despre ce vorbiți. Închei cu o vorbă românească adresată în special lui CTP: Dacă tăceai, filozof rămâneai!!!

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>