Breaking news

Toamna se numără grevele

Sindicaliştii şi-au dat mâna pentru a începe sesiunea de toamnă a grevelor, protestelor şi mitinguilor în toată ţara.

sebastian.editorPoliţişti, medici, profesori, funcţionari publici, taximetrişti, toţi au anunţat că vor ieşi în stradă şi vor picheta principalele instituţii ale României, strgându-şi nemulţumirea în stradă.

Frumos ar fi dacă tot ceea ce au gândit liderii confederaţiilor sindicale se va şi transforma în lucru faptic. Românii nu sunt un popor unit, nici atunci când li se încalcă flagrant drepturile. S-au învăţat să sufere, să înghită nedreptăţile conducătorilor. Se revoltă fiecare la ei în dormitor şi doar atât. Lucru care nu e de niciun folos.

Grecii au paralizat ţara pentru că şi-au pierdut al 13-lea salariu şi pentru că pensiile au fost îngheţate.

La români s-au tăiat salarii şi se tot taie, se fac concedieri şi doar…atât. Românii pot schimba ceva în actuala configuraţie a puterii doar dacă sunt uniţi şi ies cu mic cu mare în stradă şi pun presiune pe guvern astfel încât să plece de la Palatul Victoria. Dar 10.000, 15.000 de protestanţi nu sunt suficienţi. Trebuie să iasă 100.000 de români în stradă odată şi atunci să vezi cum nu mai ştiu pe unde să îşi scoată cămaşa actualii netrebnici deghizaţi în diriguitori ai destinului poporului român.

Nu se aude nimic de o măsură de relansare economică, de un întreg pachet de măsuri reale cu efect rapid pentru mediul privat şi pentru revigorarea economiei.

Primul ministru este surd, mut, orb, când este vorba de aşa ceva. Doar 9% dintre români îi mai dau crezare acestui guvern catastrofal din toate punctele de vedere.

Un guvern care ne-a umplut de datorii pentru mulţi ani de acum încolo şi care nu face decât legi prin care aplică noi taxe şi biruri pe tot ce mişcă în ţara asta. Mă întreb unde se duc toţi aceşti bani din taxe şi impozite? În buzunarele cui..intră?

Spitalele arată ca după bombardament, şcolile de la ţară sunt vai mama lor, vârfurile societăţii pleacă pe capete din ţară. În ritmul ăsta mă întreb unde vom ajunge, noi ca şi popor.  Sunt curios dacă liderii de sindicat vor reuşi de această dată să mobilizeze românii să îi scoată în număr cât mai mare în stradă şi planul lor de măsuri să fie aplicat de guvern.

De la vorbe la fapte e un drum lung iar bunele intenţii se pierd undeva pe parcurs.