Breaking news

Titus Corlățean, șocat și revoltat de execuția britanicului David Haines

Ministrul Afacerilor Externe din România, Titus Corlăţean, își exprimă indignarea şi condamnă în cei mai fermi termeni executarea prin decapitare a cetățeanului britanic David Haines de către gruparea teroristă  auto-intitulată „Statul Islamic”.

titus corlateanRomânia reacționează prin intermediul Ministerului de Externe, la execuția prin decapitare a britanicului David Haines, de către membrii grupării Statul Islamic.

“Sunt șocat și revoltat de acest nou act de cruzime, comis de această grupare teroristă. Este revoltător și inexplicabil cum un cetățean britanic, membru al unei misiuni umanitare, aflat în Siria pentru a îi ajuta pe semeni aflați în suferință, a ajuns să fie victima unor manifestări radical-extermiste care nu pot fi tolerate și care se revendică de la o așa-zisă ideologie cu accente clar iraționale. Condamnăm categoric astfel de acte barbare lipsite de orice justificare. Cei care le comit trebuie să raspundă în fața legii. Toată compasiunea noastră se îndreaptă, în aceste momente tragice, către familia lui David Haines  și către poporul britanic”, se arată în comunicatul de presă, remis exclusivNEWS.ro.

Execuția britanicului este prezentată într-o înregistrare video ce are o durată de 2 minute şi 27 de secunde, intitulată “Un mesaj către aliaţii Americii”.

Gruparea jihadistă reproşează Marii Britanii că s-a alăturat coaliţiei Statelor Unite, care efectuează atacuri aeriene împotriva unor poziţii controlate de către Statul Islamic în Irak.

Premierul britanic David Cameron a anunțat că va face tot ce-i stă în putere pentru a distruge această grupare teroristă.

>