Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023

România și-a aes sâmbătă seară, în cadrul Selecţiei Naţionale a Eurovision 2023, transmisă în direct de TVR 1, reprezentantul care va merge să cânte pe scena de la Liverpool.

Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T. (Off and on)”, interpretată în limba română, a cucerit publicul, care l-au votat să reprezinte România la Eurovision 2023.

Theodor Andrei are 19 ani și este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. A obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse. În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa “Artist” (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul “FRAGIL”. De asemenea, deține Marele Trofeu al Festivalului “Mihaela Runceanu” 2022 și Marele Trofeu al Festivalului “Alexandria Pop Fest” 2022. Este semifinalist al primului sezon Vocea României Junior (2017) și concurent până la faza bootcamp la X Factor România (2020).

Andreea D Folclor Orchestra u piesa “Periniţa mea”, s-a clasat pe locul doi în preferințele publicului, iar marele favorit al finalei Eurovision România, Andrei Duțu, a ocupat locul al treilea.

36524 de voturi s-au înregistrat în finala Eurovision 2023, atât prin apeluri telefonice cât și prin vot online.

Alături de concurenți, pe scena Eurovision de la Bucureşti au urcat: WRS, Ilinca Bacilă împreună cu band-ul ei – Gadjo Dilo, Ana Maria Mărgean şi Darius Mabda, participanţi la America’s Got Talent All – Stars.

Laurentiu Niculescu şi Ilinca Băcilă au fost gazdele show-ului Selecţiei Naţionale Eurovision 2023.

Evenimentul a avut loc în studioul Pangrati al Televiziunii Române şi a fost transmis în direct pe canalele TVR 1, TVR Internaţional, TVR+ și pe conturile din rețelele de socializare al TVR.

Finaliștii Selecției Naționale Eurovision 2023:

1. Deiona, „Call on me”
3. Andrada Popa, „No time for me”
4. Ocean Drive, „Take you home”
8. Amia, „Puppet”
9. Andrei Duțu, „Statues”
10. Theodor Andrei, „D.G.T. (Off and on)”
16. Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros ,”Lele”
20.  Aledaida, „Bla Bla Bla”
26. Adriana Moraru, „Faralaes”
29.  Maryliss, „Hai vino”
32. JaxMan (Erin Dăneţ) „Bad&Cool”
35. Andreea D Folclor Orchestra, „Periniţa mea”

Competiţia internaţională de la Liverpool, respectiv semifinalele şi marea finală, vor avea loc în zilele de 9 şi 11 mai, respectiv 13 mai 2023.

>