The Scorpions-ultimul turneu

scorpionsTrupa germană de muzică rock, The Scorpions, a anunţat că va părăsi industria muzicală, după lansarea unui ultim album şi susţinerea unui ultim turneu mondial.

După o carieră de peste 40 de ani, membrii formaţiei consideră că este timpul să se retragă.

În acest moment, lucrăm la ultimul nostru disc şi pregătim ultimul nostru turneu, care va dura doi sau trei ani“, a declarat fondatorul grupului, chitaristul Rudolf Schenker. Acesta explică pentru cotidianul german Bild am Sonntag, că retragere este dictată de vârsta înaintată a membrilor trupei.

“Nu dorim ca situaţia să devină jenantă (…) într-o bună zi, corpul nu îţi mai oferă ceea ce doreşti de la el. Noi vrem să ne retragem înainte ca acest lucru să se întâmple” , a adăugat muzicianul.

Grupul The Scorpions a fost  înfiinţat în 1965, iar una dintre cele mai cunoscute balade este “The Wind of Change/ Vântul schimbării“, lansată în 1990 şi considerată un simbol al căderii Zidului Berlinului. În 1991, melodia a devenit un succes la scară mondială, fiind cel mai bine vândut single al anului. Formaţia a susţinut concerte şi recitaluri şi în România. Ultimul concert The Scorpions la Bucureşti, programat pentru luna noiembrie 2009, a fost însă anulat din cauza unor neînţelegeri contractuale.

În ceea ce priveşte ultimul album al legendarei trupe, acesta se va intitula “Sting In The Tail” şi va fi lansat pe 19 martie. Turneul mondial va cuprinde aproximativ 200 de concerte şi va debut ape 7 mai la Leipzig.

>