Breaking news

Teatrul EXCELSIOR caută juraţi pentru piesele înscrise la NEW DRAMA

33 de adolescenți din întreaga țară și-au înscris piesele la NEW DRAMA, concursul de dramaturgie pentru adolescenți aflat la cea de-a VII-a ediție. Textele vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului, iar în urma evaluării lor, șase dintre acestea vor ajunge în etapa finală a proiectului. Ulterior, piesa desemnată câștigătoare va fi pusă în scenă la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea următoare (2021 – 2022).

Pentru al patrulea an consecutiv, Teatrul EXCELSIOR le adresează părinților de adolescenți provocarea de a juriza piesele înscrise la NEW DRAMA, urmărind astfel să stimuleze dialogul autentic între generații și să pună în lumină orizontul preocupărilor specifice tinerilor aflați la vârsta adolescenței. Cei care doresc să facă parte din Juriul părinților trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să fie părinți de adolescenți;
  • să nu fie părinții unui participant la Concursul NEW DRAMA 2021;
  • să nu fie angajați sau colaboratori ai Teatrului Excelsior;
  • să semneze un contract de confidențialitate.

Cei interesați se pot înscrie trimițând un e-mail pe adresa secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro până la data de 28 mai a.c. Ulterior, ei vor primi textele (fără a le fi dezvăluită identitatea concurenților), iar după lecturarea acestora, vor trebui ca până la data de 14 iunie a.c. să desemneze cele mai bune zece piese înscrise în concurs, din punctul lor de vedere.

Cele șase piese finaliste vor fi desemnate pe baza evaluării lor de către Juriul de specialitate, în concordanță cu opțiunile exprimate de membrii Juriului de părinți. Rezultatele fi anunțate marți, 15 iunie 2021, pe website-ul și pe paginile de Facebook și Instagram ale Teatrului EXCELSIOR.

Concursul de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR, este programul anual care le oferă liceenilor pasionați de teatru șansa de a-și vedea primele încercări dramaturgice transformate în spectacole de teatru realizate în regim profesionist. Toate detaliile privind desfășurarea Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA sunt disponibile pe website-ul Teatrului EXCELSIOR, în secțiunea dedicată: https://www.teatrul-excelsior.ro/new-drama/.

>