Breaking news

Ștefan Minea este judecătorul care a trimis erata falsă către Guvern și Monitorul Oficial

Judecătorul Ștefan Minea este cel care îi ține locul președintelui CCR, Augustin Zegrean, și cel care a semnat cele două erate trimise la Guvern cât și la Monitorul Oficial.

Ștefan Minea aruncă în aer Curtea Constituțională după ce a falsificat două documente oficiale ale instituției la solicitarea lui Traian Băsescu. După ce duminică Băsescu a spus că românii din străinătate trebuie să fie incluși în cvorum și că Guvernul nu trebuie să actualizeze listele electorale, aceste lucruri au fost făcute ”legal” de acest judecător.

Judecătorul Ștefan Minea a trimis pe 6 august la prima oră o erată către Guvernul României în care spunea că dintr-o greșeală umană s-ar fi cerut actualizarea lsitelor electorale și că acest lucru nu mai este nevoie.

În erata trimisă către Monitorul Oficial, judecătorul cere introducerea unui paragraf care făcea trimiterela legea 370/2004.

Pe 3 august, în Monitorul Oficial nr. 546 se publică Hotărîrea nr. 3 a CCR privind respingerea unor contestaţii ale PSD, PNL, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului referitoare la respectarea procedurii organizării referendumului din 29 iulie. Însă, luni, 6 august, CCR publică pe site un document trimis către Monitorul oficial pentru a se corecta decizia, motivănd această spolicitare prin faptul că s-a produs o eroare materială.

Iată paragraful: “În speţă, însă, sunt aplicabile dispoziţiile legale ale art.2 alin.1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea preşedintelui şi ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind referendumul.(*)”.

Noul paragraf introdus la 4 zile după redactarea hotărârii şi la 3 zile după publicarea în Monitorul Oficial – aruncă în aer tot referendumul, pentru că stabileşte o regulă nouă în calcularea cvorumului de participare la referendum.

La două,zile după aflarea acestei modificări făcute pe șest fără a fi cvorum de ședință la CCR, doi judecători rup tăcerea și spun că totul este ilegal și că ei nu au fost consultați cu privire la această modificare.

Tudorel Toader și Ion Predescu a spus la unison că erata este ilegală și au cerut reunirea de urgență a CCR.

Ștefan Minea este judecăorul care a fost băgat de PDL în CCR, după o bătălie la propriu și la figurat în Parlamentul României, în data de 14 iunie 2010.

Deși inițial se votase ca judecător Valer Dorneanu, PDL s-a înțeles cu UDMR și a fost reluat votul și numit judecător Ștefan Minea.

Ştefan Minea a absolvit la Cluj-Napoca Facultatea de Drept, din cadrul Babeş-Bolyai, unde în prezent predă Drept financiar şi fiscal.

Ștefan Minea a fost coleg de catedră cu Emil Boc la Universitatea Babeș Bolay.

>