Breaking news

Scandal de proporții la X Factor. Sute de concurenți dați afară prin telefon, după ce au primit trei de DA

Sute de concurenți X Factor care la audițiile din fața juriului au primit doi sau trei de DA, s-au trezit dați afară din concurs, prin telefon, la două săptămâni de la filmări.

x factor romania 2013A treia ediție a concursului X Factor România este o adevărată bombă cu ceas care stă să explodeze. Și asta pentru că în acest an, organizatorii au modificat regulamentul față de primele ediții.

Sute de concurenți care au trecut de două etape și au ajuns în a treia, în faza Audițiilor cu public și juriu, și care au primit doi sau trei de DA, au fost umiliți în ultimul hal, de către organizatorii X Factor.

Bucuroși nevoie mare că au ridicat sala în picioare și au primit trei de DA, mulți concurenți se pregăteau deja pentru bootcamp.

Numai că totul s-a năruit la nici două săptămâni după filmarea audițiilor. O persoană din staff-ul X Factor i-a sunat, pe rând, și le-a dat vestea cea mare, au fost eliminați din concurs pe motiv că au fost foarte mulți concurenți buni anul ăsta.

Regulamentul din 2013 cuprinde o propoziție cu tâlc, pe care foarte mulți dintre concurenți fie nu au citit-o cu atenție fie nu au înțeles-o. Astfel că cei care primesc doi sau trei de DA, intră pe o listă scurtă. Iar dintre aceștia, în bootcamp merg doar 60.

Conform Regulamentului, participarea concurenților în etapa 1, faza de audiții, presupune interpretarea unor piese musicale în fața unui juriu, care votează prestațiile cu Da sau Nu. Concurenții care au primit minim 2 (două) voturi Da, intră pe o listă scurtă. În prima ediție din Etapa a doua – Tabăra de pregătire, juriul va analiza lista scurtă cu concurenții selectați în urma audițiilor și va decide, în urma vizionării și analizării înregistrărilor din audiții, cine va intra în această etapă. Alegerea celor 60 de concurenți care vor intra în Etapa a doua se va face la libera apreciere a Juriului, strict în urma analizării înregistrărilor din audiții, fără a ține cont de calificativele obținute de concurenți în etapa anterioară”, a declarat Liana Sanda, PR Antena 1, pentru exclusivNEWS.ro.

Mai pe românește, juriul format din Delia, Bittman și Cheloo, de dragul audienței și/sau vrăjiți fiind de concurenți, le-au dat ”DA”, pe bandă rulantă. Însă la două săptămâni de la încheierea audițiilor, s-au închis într-o cameră și s-au pus pe vizionat înregistrări cu concruenții care au intrat pe Lista Scurtă. Și culmea, în baza aceleiași prestații de la audițiile live, cei trei jurați, care inițial au spus ”DA”, acum au spus în cor: ”NU, NU, NU”. Și uite așa în baza unui regulament aberant s-a ajuns la situația de-a dreptul penibilă ca în baza aceleiași prestații, un concurent să primească trei de DA, iar după două săptămâni, aceeași jurați să se răzgândească și să spună ”NU”.

Normal și firesc era ca trierea concurenților de pe ”lista scurtă”, să se facă în baza unei noi probe de cântat live, nu prin vizionarea unor casete.

În 2011, la prima ediție, toți concurenții care au trecut de faza audițiilor juriului, în număr de peste 220, au ajuns în bootcamp. Unde au fost triați, pe parcursul a trei zile, timp în care au fost supuși la noi probe, muzicale și de dans. Dintre aceștia, doar 24 au ajuns în faza de Home Judje Visit.

În 2012, la fel, toți concurenții care au trecut de audiții au fost aduși în bootcamp. Numai că în timp ce toți concurenții, peste 200, se distrau la piscină, beau și mâncau pe banii Antena 1, jurații vizionau imaginile cu ei și au decis, așa din pix, ca jumătate să plece acasă. Fără să îi mai supună la vreo nouă probă muzicală, ca să se facă trierea. Adică i-au chemat degeaba în bootcamp, le-au dat mâncare și băutură gratis după care a doua zi i-au umilit, trimițându-i acasă.

Anul ăsta, au decis că nu are rost să-i mai care pe toți în bootcamp și fie să îi trieze acolo în urma unor noi probe, fie să le dea party. Și că este mai ieftin să îi elimine prin telefon, în urma vizionării înregistrărilor. Adică o mega bătaie de joc. Este aberant să elimini un concurent în baza aceleași prestații care-l calificase într-o nouă etapă.

Raul Jipa, polițistul din București care a ridicat sala în picioare și a primit trei de DA, este doar unul dintre concurenții eliminați prin metoda ”Telefonul”.

Această metodă de eliminare, prin telefon, în spatele ușilor închise, ridică multe semne de întrebare asupra corectitudinii concursului. Foarte mulți dintre concurenții eliminați prin metoda ”telefonul”, cred că totul este un fiasco, că deja se știe câștigătorul și că restul sunt de umplutură.

Pe 10 noiembrie se difuzează ultima parte a audițiilor în fața juriului dar și o primă parte din bootcamp, în care mulți sunt eliminați prin telefon. Urmând ca pe 17 noiembrie, să se difuzeze restul de bootcamp plus Home Judje Visit. Iar din 24 noiembrie încep Galele Live X Factor.

>