Breaking news

Santa Klaus Iohannis vrea două mandate la cârma României

loading...

Nici nu și-a început bine primul mandat de Președinte al României, Santa Klaus Iohannis anunță cu surle și trâmbițe că mai vrea încă un mandat de șef al statului, dar și să numească un Guvern PNL, care să-i ”îndeplinească” proiectele.

sebi popescuSanta Klaus de România, via Sibiu, își face planu ca țiganu și se visează președinte la fel ca Băsescu, adică zece ani. Pe zi ce trece, Iohannis calcă tot mai sigur și apăsat pe urmele lui Băsescu.

Într-un interviu acordat publicației franceze L’Express, Santa Klaus a spus că vrea încă un mandat la cârma României pe motiv că proiectele pe care le are nu le poate finaliza în cinci ani.

Adică nici nu s-a uscat cerneala pe actele de învestitură, și nu au făcut efectiv nimic pentru țară, dar în schimb spune că mai vrea un mandat de președinte. Numai un om grandoman, avid după funcții, putere și prerogative, gândește atât de eronat.

Un om serios spunea că întâi să vadă ce va face în cei cinci ani de mandat și apoi trage concluzii dacă mai merită să meargă în fața românilor pentru a cere încă un mandat.

Însă, la ce să te aștepți de la un individ care spune românilor că și-a cumpărat șapte case cu banii de meditații, care s-a implicat în vânzarea de copii români către o familie de canadieni și care are dosar de incompatibilitate la Înalta Curte.

Iohannis îl vede pe premierul Ponta ca pe un adversar, fapt ce denotă că noul președinte nu este apolitic și neutru așa cum îi cere Constituția României.

Odată ajuns în funcția de Președinte al României trebuie să uiți de politică, partide, jocuri de culise, rivalități și adversari. Tu trebuie să fii arbitru, echilibru pentru stat, pentru instituții, mediator, nu părtinitor.

Colac peste pupăză, Iohannis spune din nou că își dorește un guvern PNL. Încă o dovadă a faptului că face la fel ca Băsescu și se implică în treburile interne ale politicii, Parlamentului, depășindu-și atribuțiile constituționale.

Deși mimează faptul că el e alt om, că va fi alt tip de președinte, din păcate, în realitate va face fix la fel ca Băsescu. Poate nu așa la vedere, în direct la tv, dar, chiar dacă lucrează în spatele ușilor închise, rezultatul va fi același.

Adică nu va sta cuminte la Cotroceni să semneze decrete de legi și să acorde decorații, ci va juca în hora politicii așa cum a făcut timp de zece ani, Băsescu.

Cei care i-au acordat votul pe 16 decembrie, vor afla în 2015, pe cine au pus la cârma țării. Sper să nu ajungă să regrete amarnic, încrederea acordată acestui individ, certat cu legea penală cât și cu cea morală.

loading...