Breaking news

Santa Klaus împrumută tot mai mult discursul și atitudinea lui Băsescu

loading...

Santa Klaus, neamțul de la Sibiu, ajuns Președintele României, având dosare penale, devine tot mai mult, pe zi ce trece, tot mai asemănător cu fostul președinte, Traian Băsescu.

sebiDeși mimează o aparentă neutralitate politică și alt stil de președinte, Klaus Iohannis începe să-și dea arama pe față și să imite comportamentul și discursul fostului președinte Băsescu.

La fel ca și Băsescu, Santa Klaus atacă virulent, cu fiecare ocazie, Parlamentul. Dă ordine și dispoziții Parlamentului, ce și cum să voteze. Spune că are încredere în instituțiile statului de drepți, gen Înalta Curte și DNA.

Și Băsescu spunea că vrea un Guvern al său și cerea anticipate pentru că nu-i convenea majoritatea ”toxică” din Parlament. Și Santa Klaus spune în gura mare că vrea Guvernul lui PNL pentru că nu poate ”lucra” cu actualul. Atacă din temelii Parlamentul și se erijează în tătucul națiunii. Încalcă Constituția României cu bună știință și sfidează opinia publică și pe cei care l-au făcut președinte.

Când a fost vorba să ia atitudine în cazul Rarinca, tot ce a putut să emită a fost doar o frază ineptă prin care spunea că nenorocirea femeii care a stat șase luni la închisoare, nevinovată fiind, este doar o ”situație particulară și regretabilă”, și drept urmare nu merită doar pentru atât să-i ceară el demisia Liviei Stanciu, nimeni alta decât cea care i-a ”aranjat” dosarul de incompatibilitate.

Dar când a fost vorba să-și pună guvernul său, imediat a devenit jucător și foarte liberal și i-a cerut demisia lui Ponta.

Adică are același discurs ca și Traian Băsescu. Și este doar la început de mandat Santa Klaus, așa că are timp destul să îl și întreacă pe Băsescu, în comportament de președinte jucător și sfidător.

loading...