Breaking news

Sănătate în bucate și Digicult printre emisiunile speciale difuzate de Paște la Digi24

Sâmbătă și duminică, Digi24 aduce telespectatorilor un regal al emisiunilor de week-end, povești de viață fascinante și istorii ale unor oameni care au trăit miracolul.

Dimineața zilei de sâmbătă debutează cu “Jurnalul pentru copii”, de la 09.30. În ediţia de sâmbătă a emisiunii “Jurnal pentru copii”, regizorul Cornel Todea este gazda lui Eva și al lui Dragoș, de la Teatrul pentru Copii “Ion Creangă”, şi vorbeşte despre sărbătorile petrecute pe scenă. Duminică, Eva sș Dragoș s-au întâlnit cu Iepurașul.  Ediţia de Paşti este dedicată unui subiect sensibil: Dumnezeu pe înţelesul copiilor. Eva, prezentatoarea emisiunii, a fost cu clasa ei la o fermă din Călăraşi unde unii copii au văzut, pentru prima dată, cum arată o vacă. În final, reporterul special, Miruna, a fost în vizită de lucru acasă la politicianul Norica Nicolai.

La “Sănătate iî bucate”, Marius Tudosiei le aduce celor de acasă rețete speciale de Sărbători, iar la “Digicult”, sâmbătă, de la 14.30 Iuliana Ciugulea, are invitați de marcă: arhitectul Şerban Sturdza, restauratorii de la Muzeul Naţional de Artă al României și pictorul Sorin Dumitrescu.

La “Bonton” Dana Gont readuce în prim plan Școala de Fete. Şcoala Centrală din Bucureşti a fost cunoscută, odată, drept “Pensionatul Domnesc de Demoazele”. Cu o zi înainte de sărbătoarea Paştelui la “Bonton” reînviem spiritul acestui loc în care nu se transmiteau doar cunoştinţe teoretice, ci se formau şi comportamentele adecvate unor demoazele nobile. Despre ce a însemnat acest loc povesteşte Manuela Cernat, profesor universitar, critic de film şi fostă absolventă a Şcolii Centrale. O doamnă elegantă care confirmă că distincţia se educă.

Balasz Barabas are și el un invitat de marcă, pe ambasadorul statului Chile în România, doamna Maria Eliana Cuevas Bernales. La „Pașaport diplomatic”, sâmbătă, de la 18.30, telespectatorii vor afla  ce personalitate din România este admirată de ambasadorul chilian.

Ziua de sâmbătă se încheie cu „Conversatii esentiale”, emisiune realizată de  Iuliana Ciugulea la Moscova alături de un invitat de marcă, părintele Iacob.

În ziua de Paști, la „2.0 Gadget”, Flavia Negoescu aduce ultimele noutăți de pe piață, de la 13.30 Izabela Panescu este pregătită cu sfaturi  pentru viața sănătoasă, la „Tinerețe fără bătrânețe”, iar de la 18.30, la „Din interior”, Cosmin Stan vorbește despre afacerea Miorița. O anchetă realizată de reporterii Digi24 scoate la ivelă neregulile și afaceri ilegale cu oi.

România pierde afaceri de zeci de milioane de euro din cauza unei boli aproape inexistente, pe care autorităţile nu reuşesc să o extermine de un deceniu. Scrapia, mai pe româneşte boala oii nebune, a fost depistată în 2002 la un număr de 115 oi, dintr-un total de peste 11 milioane de animale. Din cauza acestei boli, o necunoscută pentru ciobani şi chiar şi pentru medicii veterinari cu experienţă, am pierdut contractele cu Turcia, o piaţă de peste 80 de milioane de consumatori. Ce final are această baladă românească aflaţi de la emisiunea “Din interior”.

În seara de Paști, de la 20.20,  Cristina Bazavan și echipa emisiunii “Ca-n filme” își invită telespectatorii la dezbaterea unui subiect delicat: imaginea lui Iisus Hristos în ecranizările după Biblie și Evanghelii. Cristian Tudor Popescu, regizorul Radu Gabrea și criticul de film Elena Dulgheru au comentat cele mai cunoscute filme care portretizează viața lui Isus, de Zeffirelli, Pasolini sau Mel Gibson, până la filmele care fac trimitere la spiritul religios ale lui Lars von Trier și Tarkovsky.