Breaking news

S-a finalizat ancheta la spitalul CF2 din București

Conform anchetei desfăşurate la spitalul CF2 s-a constatat că activitatea se desfăşoară în condiţii improprii şi că instrumentarul folosit nu este sterilizat corespunzător, citează antena3.ro.

instrumentar medicalConcluziile anchetei realizate la spitalul CF2 din capitală au fost prezentate azi de Cseke Attila. Ministrul Sănătăţii a dezvăluit că în această instituţie instrumentarul nu beneficiază de o sterilizare corectă, condiţiile de igienizare specifice blocului operator nu sunt respectate şi că perfuziile nu sunt aplicate corect, neexistând un plan de măsuri împotriva răspândirii infecţiilor.

Raportul de evaluare al comisiei va fi trimis la Ministerul Transporturilor, în subordinea căruia se află spitalul CF2, precum şi la Colegiul Medicilor din România.

Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) va verifica achiziţiile de medicamente şi produse medicale din toate spitalele, o atenţie deosebită fiind acordată unităţilor spitaliceşti aparţinând CFR.

>