Breaking news

Reparaţii casnice în sezonul cald

Cu toţii ştim că în locuinţă trebuie făcute periodic unele reparaţii şi intervenţii. În special la schimbările de sezon, la trecerile de la anotimpul rece la cel cald şi viceversa, trebuie făcute verificări, reparaţii şi intervenţii la toate instalaţiile şi utilităţile casnice.

instalator gazeRecomandarea este ca aceste reparaţii şi intervenţii să se facă în sezonul cald, când este mai uşor de suportat lipsa căldurii în calorifere, spre exemplu.

În primul rând trebuie verificat tot ceea ce ţine de alimentarea cu apă a locuinţei. Uităm adesea să verificăm ţevile, ignorăm faptul că robineţii picură puţin sau chiar rugina şi coroziunea ce îşi face apariţia pe conducte.

Nimeni nu îşi doreşte să se trezească într-o bună zi cu inundaţie de la o ţeavă spartă, care să afecteze nu doar propriul apartament ci şi vecinii. Astfel, trebuie verificat absolut tot ceea ce ţine de instalaţia de apă.

La fel de importantă este şi o revizie la aparatele conectate la sistemul de alimentare cu gaze naturale. Dacă acest lucru nu este indicat în perioada iernii, când temperaturile sunt reci şi în plus alimentaţia implică gătit mai mult, în perioada verii, când mâncărurile sunt mai uşoare şi gazul este folosit mai puţin o revizie instalatii gaze este mai mult decât recomandată.

Siguranţa trebuie să fie pusă înainte de toate, pentru că la urma urmei acesta este rolul unei locuinţe: să ofere protecţie dar şi confort. O instalaţie de gaze defectă, o centrală termică ce nu funcţionează corespunzător sau are scăpări de gaze ori un aragaz ce prezintă scurgeri reprezintă pericole reale, astfel nu poate fi subliniată îndeajuns importanța unei revizii la toate instalaţiile bazate pe gaze naturale.

Chiar şi instalaţia electrică din locuinţă poate fi trecută pe lista de reparaţii casnice de efectuat în sezonul cald. Un scurtcircuit nedorit poate defecta întreaga aparatură dintr-o locuinţă, un cablu izolat necorespunzător poate provoca chiar dezastre.

În ceea ce priveşte căldura, o recomandare ar fi aerisirea şi curăţarea caloriferelor pe timp de vară, desigur fără a deranja sigiliile repartitoarelor – dacă acestea există.

Situaţia sigiliilor necesită atenţie şi în ceea ce priveşte contoarele electrice, apometrele, boilerele, centralele termice şi alte echipamente.

Unele reparaţii pot fi făcute şi pe cont propriu, însă când vine vorba de echipamente mai sensibile ori de existenţa sigiliilor, trebuie apelat la o firma specializată, pentru că reparaţiile casnice să nu reprezinte ulterior un risc pentru siguranţa celor ce locuiesc în casă sau apartamentul în care se intervine.

>