Breaking news

Regizorul Dan Chișu consideră că pokerul nu este un joc de noroc

Unul dintre cei mai cunoscuți regizori din Romania, Dan Chișu, este pasionat de poker și joacă atât online cât și la turnee live. El a vorbit despre pasiunea pe care o are și a afirmat că nu vede pokerul un joc de noroc, ci unul de abilități.

În ultima perioadă, Dan Chișu este o prezență tot mai constantă la masa de poker. Spre exemplu, în această vară a mers în Las Vegas, unde a luat parte la cel mai important eveniment de poker al anului, World Series of Poker. El a fost înscris la mai multe probe și s-a întors acasă cu premii de peste 30 de mii de dolari.

În total, premiile câștigate de Dan Chișu la turneele LIVE se ridică în august 2022 la 993.949 de dolari. Cel mai mare premiu câștigat a fost de 127.830 de dolari, obținut la începutul anului 2020, la un turneu ce a avut loc în Cipru, țară în care regizorul merge constant pentru a juca poker. Dan Chișu nu are doar o simplă pasiune pentru poker, fiind unul dintre cei mai buni jucători din țara noastră, clasat pe locul 9 în topul celor mai mari premii la turnee live.

Dincolo de prezența la turneele live, Dan Chișu joacă și online poker. Spune că activitatea online îl relaxează și îi permite să încerce strategii noi, în timp ce se distrează. Consideră că între pokerul live și cel online există câteva diferențe majore, dar spune că ambele au plusurile lor. În mediul online vede ca plus varietatea și posibilitatea de a juca la mai multe mese simultan.

Având în vedere aceste lucruri, Dan Chișu este îndreptățit să tragă concluzii despre jocul de poker. Îi știe toate dedesubturile, iar în opinia regizorului pokerul nu trebuie considerat un joc de noroc. El a explicat într-un interviu că influența pe care norocul o are în poker este din ce în ce mai mică.

“De ce este pokerul băgat la grămadă cu celelalte jocuri de noroc? Încerc să găsesc o explicație de ceva timp. Și, oricât m-aș chinui, nu reușesc. Așa că, dintr-o dată, mi-a venit ideea să mă uit către cei care au luat aceasta decizie în România. Să fie mentalități învechite, de oameni care când aud cuvântul poker se gândesc imediat la Vestul Sălbatic, în care pokerul se juca cu pistolul pe masă și aproape întotdeauna se termina cu masa răsturnată și niște jucători împușcați – cei urmăriți de noroc sau talentați în a scoate cărți din mânecă? Pentru că, la ora actuală, cel mai popular joc de poker de pe planetă este HOLDEM, joc în care de fapt îndemânarea și acuratețea gândirii face un jucător să câștige”, a afirmat Dan Chișu pentru Cazino365.

Dan Chișu explică de ce nu vede pokerul un joc de noroc

Regizorul a completat și a dat exemplu marile turnee, la care în mod obișnuit ajung la mesele finale cam aceeași jucători.

“Iar faptul că nu este un joc de noroc e demonstrat și de frecvența cu care doar anumiți jucători câștigă. Cum pot avea noroc tot timpul cam aceiași jucători? De ce există multipli campioni mondiali de poker? (aici mă refer la WSOP sau EPT)? Cum se face că de multe ori aceiași jucători ajung la masa finală? Și, dacă vorbim de noroc, de ce nu poate nimeni să devină campion mondial la loto? Sau la ruletă? O să-mi spuneți că totuși contează și norocul. Da, sunt de acord că există și noroc în poker. Dar, după cum bine spunea un mare campion, contează cum joci jocul ăsta. Dacă îl joci mizând pe noroc, e clar că el devine un joc de noroc. Pe de altă parte, știința în acest joc îl face pe cel mai bun să ia decizii în carte să excludă cât mai mult factorul noroc. Și procentual să joace mâinile în care matematic câștigă mâna. Pentru că trebuie multă știință și timp să calculezi probabilitățile la fiecare mână jucată”, a mai spus Dan Chișu.

Spusele lui Dan Chișu sunt argumentate și de faptul că sunt mai mulți jucători care au câștigat celebrele brățări WSOP, acordate câștigătorilor de la acest eveniment de poker. Spre exemplu, legendarul Phil Hellmuth a câștigat nu mai puțin de 16 brățări WSOP, fiind pe primul loc din acest punct de vedere. El este urmat de Phil Ivey, Johnny Chan și Doyle Brunson, toți cu câte 10 brățări WSOP. În plus, aceștia se remarcă și prin premiile câștigate. Phil Hellmuth a obținut din poker premii de peste 16 milioane de dolari, Phil Ivey peste 9 milioane de dolari, Johnny Chan peste 4 milioane de dolari, iar Doyle Brunson peste 3 milioane de dolari. Jucătorul cu cele mai mari premii din istoria pokerului este Justin Bonomo, suma ridicându-se la 57.517.404 de dolari, urmat de Bryn Kenney (57.221.865 de dolari) și Daniel Negreanu (46.258.977 de dolari).

>