Breaking news

Ramona Mănescu, Ministru la Transporturi. Băsescu a semnat decretul de numire în funcție

Președintele României, Traian Băsescu a semnat luni, decretul de numire a europarlamentarului Ramona Mănescu, în funcția de Ministru al Transporturilor.

ramona manescuDupă 45 de zile de interimat la Transporturi, asigurat de premierul Victor Ponta, Băsescu a fost de acord cu desemnarea Ramonei Mănescu în această funcție.

În temeiul prevederilor Art. 85 alin. (2), Art. 100 alin. (1) din Constituţia României, republicată, precum şi ale Art. 10 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere propunerea primului-ministru, Preşedintele României d e c r e t e a z ă : Articol unic – Se numeşte în funcţia de membru al Guvernului doamna Ramona-Nicole Mănescu, ministru al Transporturilor”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

După două încercări nereușite, cea a lui Ovidiu Silaghi și a lui Nici Săpunaru, se pare că europarlamentarul Ramona Mănescu a fost și pe placul lui Ponta dar și al lui Băsescu.

Azi, la ora 15.00, la Palatul Cotroceni, Ramona Mănescu a depus jurământul de învestitură în funcția de Ministru al Transporturilor, în fața Președintelui Senatului, Crin Antonescu, a Președintelui Camere Deputaților, Valeriu Zgonea. După depunerea jurământului, în momentul în care Băsescu se pregătea să vorbească, Președintele Senatului, Crin Antonescu a părăsit Sala.

>