Breaking news

Ponta versus Iohannis. Care e mai puțin rău dintre cei doi?!

Victor Ponta și Klaus Iohannis se bat în turul doi pentru fotoliul de la Cotroceni, ca să-i succeadă lui Băsescu, în următorii cinci ani la cârma României.

sebi popescuPonta a câștigat prima rundă a bătăliei electorale la un scor destul de mare. Zece procente între Ponta și Iohannis în primul tur, sunt foarte greu de recuperat în turul doi.

Acum românii se vor împărți în patru categorii, unii pro Ponta, alții anti-Ponta, unii indiferenți care nu vor merge la vot și alții care vor anula votul punând ștampila pe amândoi candidații.

În România încă se mai pune placa cu PSD e PCR și că Ponta ne duce la ruși. Dacă ești prost…informat și nu ai capacitatea minimă de analiză și iei totul așa cum ți se livrează, vei crede că Ponta e comunist, spion acoperit și că duce România la ruși.

Dacă ești cât de cât informat și obiectiv vei vota în cunoștință de cauză și nu pe criterii subiective, fantasmagonice sau de plăcut sau neplăcut un candidat.

Nu voi spune că Ponta este bun și Iohannis rău, și nici invers. Voi încerca să constat ce are fiecare în desagă și ce pietre de moară îi atârnă de gât.

La capitolul aroganță, infatuare și megalomanie, Klaus Iohannis este Campion Mondial. Ponta pare mai popular, mai simplu, mai apropiat de votanți. Pe când lui Iohannis nu-i atingi nasul nici cu Coloana Infinitului.

Klaus Iohannis și-a dat singur cu tesla în glezne după ce a spus că a cumpărat cele șapte case cu banii din meditații. O altă piatră de moară de care nu vrea să scape este tranzacția din anii 90 când a intermediat ”adopțiile” de copii către o familie de canadieni.

Uriașul sibian cu origini nemțești, crede că dacă sfidează românii îi poate determina să îl voteze. 30% din voturile românilor la scrutinul din primul tur au venit mai mult pe un vot negativ anti-Ponta și anti-PSD.

Iohhanis nu îți oferă niciun motiv palpabil pentru a-i da votul. Este un om grobian și grețos de la un cap la altul. E de ajuns să deschidă gura și să dai fuga la frigider să îți iei o felie de lămâie.

Ponta pare așa mai prostănac, mai țăran și necioplit. E mult mai popular, sociabil și mai bun comunicativ.

Ponta nu ar merita să ajungă președinte pentru că a făcut trocul cu Băsescu pentru numirea șefilor Parchetelor și a menținut-o în circuit pe Kovesi care acum îi bagă la zdup, liderii PSD.

La o dezbatere televizată Ponta versus Iohannis, neamțul pierde din start. Până să apuce să deschidă gura și să spună o propoziție, Iohannis, se termină emisiunea.

Iohannis este marioneta PDL sub umbrela PNL, care ar trebui să ajungă la Cotroceni ca s-l scape pe Băsescu de pușcărie. Iohannis este doar o marionetă manipulată de Băsescu.

În aceste două săptămâni de campanie electorală, să ne așteptăm de scenarii marca Băsescu-PDL, care are la bază dezinformarea și intoxicarea gen fraudă, împiedicare vot străinătate și tot genul. Pentru că atunci când nu ai ceva real să oferi și nici argumente nu mai ai, vii cu fumigene, sperând să te scoți. Prosteala asta a mers de două ori în cazul lui Băsescu, și în 2004 și în 2009. PDL speră să repete cu Iohannis ceea ce a reușit cu Băsescu. Numai că neamțul nu e la fel de teatral și bun șmenar ca Băsescu.

Ponta poate pierde alegerile doar dacă a făcut ceva grav până acum și Băsescu dezvăluie acest lucru pe modelul linșajului lui Mircea Geoană.

Doar Ponta poate pierde alegerile, căci Iohannis nu este în stare să le câștige. Români, votați, dacă vreți și cu cine doriți, dar…aveți grijă, să vă prăjiți a treia oară…consecutiv.