Breaking news

Peste 3.000 de suporteri timișoreni au protestat ieri, cerând revenitea echipei în prima Ligă

Protest de amploare ieri în Capitala Banatului. Suporterii echipei Poli Timişoara au ieșit în stradă pentru a cere revenirea echipei în primul eșalon dar și demisia actualului peședinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu.

protest.timisoaraPeste 3.000 de suporteri au mărșăluit ieri pe străzile Timișoare și mai apoi au protestat în Piața Operei. Aceștia au scandat lozinci anti FRF și au cerut ca măsura retrogradării echipei Poli Timișoara să fie anulată.

Din balconul Operei mai multe personalităţi marcante ale Timişoarei au luat cuvântul în faţa suporterilor alb-violeţi adunaţi în Piaţa Victoriei.

E important să spunem un lucru – mitingul nu e pentru o persoană ci pentru un concept, pentru un municipiu. La un moment dat Banatul avea ministru în vremea interbelică – îl chema Sever Bocu şi a spus: Banatul e partea mea restrânsă. Un lucru la care ne raportam sunt şi valorile… victoriile şi clipele noastre de dezamăgire au fost clipele şi momentele la care ne-am raportat. Ceea ce se întâmplă la Timişoara e mult mai mult decât fotbal”, a spus viceprimarul Timişoarei Adrian Orza.

Suntem prezenţi aici pentru a ne revolta faţă de un abuz dus dincolo de orice limite, comis de FRF la adresa echipei noastre, la comanda lui Mircea Sandu – capo di tutti capi. Acest individ, în ciuda lipsei de performanţă a fotbalului românesc de 17 ani încoace, stă fixat parcă, încremenit în acea funcţie înaltă de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal când fotbalul necesită altfel de oameni în funcţii de conducere. Nu mai putem suporta astfel de indivizi . locul lor este la groapa de gunoi a istoriei. Vă propun să ne vedem aici după pronunţarea TAS. Hai Poli!”, a spus rectorul Universităţii Politehnice din Timişoara, Nicolae Robu.

Poli Timisoara nu a primit licenţa pentru a evolua in stagiunea 2011/2012 a Ligii 1. S-a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) în urma hotărârii Federaţiei Române de Fotbal. TAS va judeca cazul între 12 şi 14 iulie, iar decizia va fi anunţată în 22 iulie – fix în ziua când e programat startul noului sezon al Ligii I.

Singura șansă ca echipa Poli Timișoara să scape de retrogradare este ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv să anuleze decizia dată de FRF.

>