Breaking news

Patrick Ciorcilă a reușit o urcare spectaculoasă de 33 de locuri în ierarhia mondială ATP

Patrick Ciorcilă, puștiul minune al tenisului românesc, a reușit să urce 33 de locuri în ierarhia mondială ATP, fiind de azi pe locul 534 în lume, cea mai bună poziție din carieră.

patrick ciorcila - atpLa doar 17 ani, Patrick Ciorcilă demonstrează că poate fi un tenismen de viitor pentru România. Punctele acumulate în ultimele două săptămâni în turneele ITF din Iran, l-au ajutat pe român să facă un salt de 33 de locuri în ierarhia mondială, până pe poziția 534, cu un total de 61 de puncte, fiind doar la opt puncte de Top 500.

Este cea mai bună clasare a lui Patrick Ciorcilă din carieră, în clasamentul mondial ATP. În urm cu un an, românul se afla abia pe locul 957 mondial.  Ciorcilă a reușit astfel cea mai mare urcare în clasament dintre jucătorii români, în ultimele două săptămâni.

Dacă își va ridica și mai mult nivelul de joc, Ciorcilă are toate șansele să ajungă în acest an, cel puțin în Top 300 jucători la nivel mondial.

Victor Hănescu a reușit o urcare în clasamentul de simplu masculin de doar 3 locuri, până pe 84, cu un total de 631 de puncte.

Adrian Ungur a coborât un loc în ierarhia ATP, până pe 123 având doar 481 de puncte.

Marius Copil a reușit să coboare trei locuri, fiind de azi pe poziția 159 cu 349 de puncte ATP.

Victor Crivoi a urcat un singur loc, până pe 242, având un total de 195 de puncte ATP.

În clasamentul de dublu masculin, Horia Tecău rămâne cel mai bine clasat român, staționând în această săptămână pe locul 26, cu un total de 3170 de puncte. Florin Mergea îl secondează, fiind de azi cu două locuri mai sus, până pe 49, cu 1416 puncte ATP. Cătălin Ionuț Gard a reușit o urcare spectaculoasă în clasamentul de dublu, de 152 de locuri, până pe poziția 746, având un total de 53 de puncte.

>