Breaking news

Pactul de coabitare dintre Băsescu și Ponta, aruncat în aer de Schengen

loading...

Scandalul intern iscat în jurul aderării României la Spațiul Schengen, aruncă în aer pactul de coabitare dintre Traian Băsescu și Victor Ponta.

sebyPactul de coabitare dintre Ponta și Băsescu este pe cale să fie rupt în mod oficial în aceste zile. Amânarea aderării României la spațiul Schengen din cauza opoziției Germaniei, va face ca pacea aparentă dintre președinte și premier să devină istorie.

Sătul de imixtiunile lui Băsescu și de piedicile fățișe, Ministrul de Externe, Titus Corlățean a aprins fitilul bombei Schengen declarând că dacă ne amână iar liderii europeni, la consiliul JAI din 7-8 martie, s-ar putea ca România să renunțe la Schengen. Atât i-a trebuit lui Băsescu care a grăit prin intermediul unui comunicat de presă tăios cerându-i lui Corlățean să renunțe la declarații.

Ponta a intervenit în problemă și l-a susținut pe Corlățean precizând că acesta a prezentat poziția oficială a Guvernului României și că nu a vorbit în nume personal așa cum insinua Băsescu.

Victor Ponta i-a mai spus lui Băsescu că ar face bine să tacă din gură că așa o să ne meargă mai bine și că până acum președintele a înregistrat eșec pe toată linia. Replica lui Băsescu se lasă așteptată, dar este posibil să vină azi, mâine sau în ajun de JAI, într-o conferință de presă de la Cotroceni, ce va îngălbeni ecranele televiziunilor de știri.

Dacă ascuți declarațiile lui Băsescu și Ponta, numai despre coabitare nu o fi vorba. Așadar, în curând, în mod oficial, unul dintre cei doi va denunța hârtia semnată la miez de noapte doar ca Ponta să devină premier iar Băsescu să tragă de timp și să nu fie suspendat în ajun de Crăciun.

Deși din 2010 și până în primăvara lui 2012, când încă avea guvernul la degetul mic, Băsescu  a ratat aderarea României la Schengen, acum vrea să pună în cârca Guvernului Ponta și a USL, eșecul neaderării.

Nici descinderile din vămi cu ridicarea sutelor de vameși și duși la audieri cu televiziunile după ei și nici amenințarea lui Baconschi cum că România se opune aderării Croației la UE, nu a avut efectul scontat, acela de a păcăli membrii uniunii ca să ne primească în Schengen.

Se anunță o primăvară agitată cu declarații spumoase, virulente și poate se lasă și cu ceva zoaie pe pereți.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian