Breaking news

Ofertele pentru privatizarea CFR Marfă, depuse de aceleași companii ca și la prima etapă

A doua procedură de depunere a ofertelor pentru cumpărarea a 51% din acțiunile CFR Marfă, are aceleași trei companii care au depus oferte și la prima încercare de privatizare de săptămâna trecută.

cfrO nouă încercare de privatizare a CFR Marfă dar cu aceeași ofertanți care au fost respinși pe 15 mai 2013, de Comisia de Privatizare instituită la nivelul Ministerului Transporturilor.

Azi, Ministerul Transporturilor anunță că până la ora 13.00 ( termen limită),au depus documentanția de participare la etapa de precalificare, pentru procedura de vânzare de acțiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare: SC Grup Feroviar Român, Omnitrax INC şi Asocierea SC Transferoviar Grup şi Donau – Finanz Gmbh.

Ministerul Transporturilor a republicat joi, 16 mai 2013, anunţul privind vânzarea a 51% din acţiunile CFR Marfă, venitul mediu anual din activitatea de transport marfă al investitorilor interesaţi fiind redus de la 100 milioane euro în anunţul anterior, la 20 milioane euro în prezent.

Vânzarea se va realiza prin metode combinate cu criterii de precalificare, constând în negociere pe bază de oferte preliminare şi angajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic. Preţul de ofertă (preţul de pornire a licitaţiei) este de 797,058 milioane lei pentru întregul pachet de acţiuni scos la vânzare. Oferta de vânzare este valabilă 180 de zile de la data publicării, cu posibilitatea de a fi prelungită, iar plata preţului acţiunilor se va face într-o singură tranşă prin transfer bancar la data finalizării tranzacţiei. Câştigătorul licitaţiei va fi anunţat pe 20 iunie.

Pentru participarea la negocierea pe bază de oferte preliminare şi neangajante, potenţialii cumpărători înscrişi pe Lista Scurtă vor depune la sediul MT, în plic sigilat, cel mai târziu până în data de 5 iunie, ora 16.00, oferta preliminară şi neangajantă şi comentariile potenţialilor cumpărători înscrişi pe Lista Scurtă asupra proiectului de Contract de Vânzare – Cumpărare de Acţiuni inclus în Dosarul de Prezentare.

Pentru participarea la licitaţia cu ofertă în plic, potenţialii cumpărători care au depus documentele prevăzute vor depune, până cel mai târziu în data de 19 iunie, ora 12.00, Documentele de Participare care nu au fost solicitate în faza de precalificare, oferta de cumpărare în plic sigilat şi dovada privind achitarea Taxei de Participare la Licitaţie, în sumă de 20.000 euro.

Garanţia de Participare în sumă de 10 milioane euro sau echivalent în lei la cursul BNR din ziua constituirii garanţiei se va constitui în favoarea MT, prin Scrisoare de garanţie bancară.

>