Breaking news

Obreja, suspendat 11 ani

rudel-obrejaRudel Obreja, preşedintele Federației Române de Box, a fost suspendat pe o perioadă de 11 ani de către conducerea AIBA.Obreja crede că suspendarea sa reprezintă o răzbunare pentru declarațiile făcute în timpul Jocurilor Olimpice de  la Beijing. “Este o pedeapsă pe care o primesc pentru că nu mi-am ţinut gura la Beijing, în 2008”, a declarat şeful boxului românesc.

În perioada JO, Obreja i-a  acuzat pe unii dintre oficiali că se ocupă cu manipularea arbitrilor, chiar a organizat o conferință de presă neautorizată de AIBA. În timpul conferinței românului i s-a oprit lumina și i s-a închis microfonul.

Totodată, Federaţia Română de Box,  a primit o amendă de 15.000 de franci elveţieni, o suspendare pe timp de o lună şi interdicţia de a mai organiza competiţii sub egida AIBA, până când îşi va lua angajamentul formal că va respecta Regulamentul tehnic şi competiţional al Federaţiei Internaţionale de Box şi va impune sportivilor să poarte căşti de protecţie la toate competiţiile, informează Mediafax.

Nico Mincu

>