Noaptea e un sfetnic bun

noapteDupă patru zile de negocieri intense, certuri și multe pauze, deputații și senatorii PSD și PNL au renunțat în sfîrșit la susținerea tuturor amendamentelor privind bugetul Romaniei pe 2010. În prima zi parlamentarii au reușit discutarea a nu mai mult de 100 de amendamente. Cea de-a doua zi în care legea bugetului a fost discutată în parlament a fost similară cu precedenta, pauzele și certurile fiind mai importante decît legea bugetului în sine. Ziua de Miercuri nu a adus nimic nou însă au fost votate sau respinse cele mai multe amendamente propuse bugetului.

Astăzi însă lucrurile s-au schimbat radical cînd parlamentarii PNL au decis să nu mai susțină majoritatea amendamentelor propuse de membrii acestui partid. Lucrările au debutat cu dreptul și numai într-o oră au fost respinse peste 3.000 de amendamente astfel că bugetul pentru Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului a primit votul plenului. După o pauză de consultări cei de la PSD au revenit în sală și au convenit să susțină doar amendamentele privind majorarea punctului de pensie și diminuarea CAS.

Astăzi au primit votul plenului nu mai puțin de opt ministere : Ministerul de Finanțe, Ministerul Justiției, Ministerul de Interne, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ministerul Apărării, Ministerul Muncii și Ministerul Mediului.

Mihai Obretin

>